Следвайте ни

Дамите в шок! Учени промениха дефиницията за жена

viber icon

Върховният научен орган в Австралия — Австралийската академия на науките, е приел нова дефиниция за “жена”, съгласно което жена е “всеки, който се идентифицира като жена”. За това съобщи The Australian, пише lupa.bg.

Главният учен Алън Финкел защитава позицията на Академията, като твърди, че това подкрепя “приобщаващата култура в науката”, пише в статията. Според говорителя на Академията определението е в съответствие с подписаните от държавата международни договори, които “насърчават равенството между жените и мъжете”.

“Кои са тези международни договори, съгласно които Австралия е задължена да постави на по-високо място половата идентичност, отколкото биологичния пол?”, пишат разгневени жени в петиция до министъра на жените Марис Пейн и до министъра на промишлеността, науката и технологиите Карън Андрюс. Те се опасяват, че произволното определение за “жена” ще се отрази неблагоприятно на 12,6 милиона жени и момичета за години напред в Австралия.

“Питаме се как това ненаучно твърдение може да се счита за “приобщаващо”, като в крайна сметка се стреми да изключи жените”, пише още в петицията. Подписалите документа недоумяват как въобще е възможно водещият научен орган в Австралия да приеме, че жена е всеки, който просто декларира това. 

Не е ясно какви ще са последиците за медицинското лечение на жените, статистическите данни за жените, финансирането на научни и медицински изследвания, фокусирани върху жените и момичетата, женския спорт, политическото представителство на жените, женските затвори и приюти.

Ясно е обаче, че с това си действие научният орган проправя пътя на индивиди, родени с мъжка анатомия и гениталии към типично женски места като съблекални, бани, басейни и т.н.
Поредното гнусно посегателството върху жените следва стриктно стремежите от последното десетилетие на трансджерната общност и мощното лоби, което я подкрепя, за заличаване на двата биологични пола. 

Да припомним, че само преди няколко месеца “Проктър енд Гембъл” обявиха, че премахват женския символ от опаковките на дамските превръзки Always, за да угоди на капризите на трансджендърите, които се чувствали силно дискриминирани, и защото съществували и транс мъже, които също имали цикъл.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (9)

Зизи Троп

Зизи Троп

03.06.2020 | 16:48

Определението е за всички от Марица.

Отговори
2 0
"жена"

"жена"

03.06.2020 | 11:55

Ще се пиша жена и ще мога да ходя в женската баня. Хааааа ха ха.

Отговори
0 0
Гневна

Гневна

02.06.2020 | 19:36

Докога ще ни занимават с изключенията в живота? Защо ненормалното трябва да ни се навира в очите и да му отдаваме толкова много внимание? Трябва да се спре с тази порочна толерантност!!!! Не желая никой да ми натрапва изключенията като нещо нормално!!! Срам за тези псевдо учени!!!

Отговори
13 1
Толераст

Толераст

02.06.2020 | 17:43

С жетският спорта става страшно... Всеки който се чувства пу.ка, може да участва в женски турнири.

Отговори
7 0
Рррр

Рррр

02.06.2020 | 06:23

Не знам за Европа ама в русия диктатора с името си оригинал ПУ...ьо.

Отговори
1 9
Ррррр

Ррррр

02.06.2020 | 06:18

Не знам за Европа ама ,в русия диктатора с името си оригинал.

Отговори
2 9
Зундьо от Мравешница

Зундьо от Мравешница

03.06.2020 | 16:47

Миличък!Ти си истинския Путьо син на Шундьо внук на Минджо.

Отговори
2 0
565

565

01.06.2020 | 14:22

кога ще променят определението за мъж, че повечето от европейския парламент вече са п-ки

Отговори
23 1
David

David

03.06.2020 | 10:26

И к'во имат между краката тия там? ??

Отговори
2 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Остана ли ви отпуск за ваканция през лятото?