Д-р Кръстьо Белев: Китай има ваксина за коронавируса, няма място за паника

Раздухваната от медиите паниката около коронавируса в Китай е прекалена и излишна. Преувеличената заплаха е по-скоро част от съвременната хибридна война и опит да се злепостави Китай. Това коментира пловдивчанинът д-р Крюстьо Белев, завършил медицина в Китай. Д-р Белев е наясно с реалната ситуацията в Китай, откъдето внася медицински консумативи. 

Китай вече създаде ваксина срещу коронавируса. 450 спецаилисти от най-добрите военно-медицински академии са командировани в провинция Хубей, където под карантина са поставени около 20 милиона души.

До седмица-две страната ще се справи със заразата. Впрочем цифрите на заболелите са наистина малки в сравнения с огромното население на Китай. За перфектната ортанизация на мерките властите получиха похвала от Световната здравна организация, поясни д-р Белев. 

В Ухан учат десетина българи, които нямат битови проблеми. Ако някой от тях желае, вероятно няма да бъде спрян да отпътува от града, коментира експертът. 

Ваксинират лекарка в Ухан  

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
доц. Михаил Околийски, СЗО

доц. Михаил Околийски, СЗО

28.01.2020 | 14:55

Не е коректно да се заблуждават гражданите относно реалната ситуация. Няма място за паника, но изнесената информация не отговаря на наличните факти. СЗО не е променила нивото на риск.

Отговори
0 0

Анкета

Какво очаквате от кабинета „Денков-Габриел”