46

Цветна феерия: Уникален крос и фестивал подпомагат инвалиди и хора с аутизъм

Десетки хиляди предимно младежи присъстваха на благотворителна организация, проведена в парка Гьолбашъ в сътрудничество с общината и федерацията „Спорт за всички“.

Анадолска агенция

Колоритният фестивал и крос "Color Sky 5K", който за първи път е организиран в Америка и се разпространи по целия свят, се проведе вчера в Анкара Гьолбаши с участието на хиляди бегачи.

Анадолска агенция

Това е ежегодно, благотворително събитие, което се провежда в големите градове в Турция. То дава шанс на бегачи и много обикновени граждани да бъдат „бомбардирани с разноцветни бои“ на всеки изминат километър.

Анадолска агенция

Бягането има четири етапа в Турция, с отделни състезания в Истанбул, Анкара, Бурса и Измир. 

Анадолска агенция

Color Sky 5K се организира в сътрудничество с Асоциацията за солидарност с хората с физически увреждания (BEDD). BEDD доставя инвалидни колички на хиляди хора с увреждания от 1993 г. 

Анадолска агенция

Инициативата също така пропагандира и единствения цяр за вроден аутизъм - ранната диагностика и специалното обучение за третиране на пациентите. 

Анадолска агенция

Анадолска агенция

Хора от столицата Анкара и други градове се присъединиха към състезанието, където можеха или да ходят, или да бягат по време на събитието. На всеки километър от петкилометровото трасе върху участниците бяха пръскани различни цветове багрила от чисто царевично нишесте, покриващи лицата и дрехите им. 

Анадолска агенция

След кроса участниците се присъединиха към танцово парти с известни турски диджеи, където те отново бяха напръскани с бомби от лилави, жълти, розови и зелени бой. Хубавото време допринесе за още по-многобройното участие в благоподната инициатива.

Анадолска агенция

Събраните средства от билетите за събитието подпомагат финансирането на асоциация за хора с физически увреждания и фондация за аутизъм.

Анадолска агенция

Юсуф Зия Йозтюрк, който участва в забавлението със съпругата си преди най-лудото, най-забавното и цветно бягане в света, сподели: „Не бяхме участвали преди. Минахме през цветното трасе. Беше хубаво. Определено трябва да присъстваме и следващата година. Направихме си невероятни снимки.“ 

Анадолска агенция

Анадолска агенция

„Ние присъстваме всяка година“, заяви пред Анадолската агенция медицинската сестра Дидем Акарчай, която работи в отделението за интензивно лечение в анкарска болница. „Това е една от най-красивите хуманитарни инициативи в Анкара. Дойдохме готови да се забавляваме, защото го знаехме и преди. Дойдохме за добрата кауза. По този начин също имахме възможност и да се веселим заедно.“ 

Анадолска агенция

Джошкун Акташ заяви, че е участвал и преди в събитието. „Внезапно се озовахме по средата на забавлението. Всички бяха неузнаваеми и покрити с разноцветни тонове. Бяхме много щастливи. Благодарим на всички, които допринесоха за организацията."

Анадолска агенция

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Ще успее ли новият парламент да излъчи правителство?