49

Цяла Русия настръхна: Ужасна новина от Путин, готви се мащабна мобилизация

Според докладите на Генералния щаб на въоръжените сили на Украйна руската армия губи 1000 войници всеки ден

След края на зимата Владимир Путин ще обяви ужасна новина за руските граждани: а именно, мащабна мобилизация. Такава прогноза направи военно-политическият наблюдател на групата „Информационна съпротива“ Александър Коваленко пред FREEДОМ.

Руснаците увеличават натиска върху Авдеевка и в същото време намаляват натиска върху други посоки на фронта.

В момента въоръжените сили на РФ използват основно ресурса, който имат в самата зона на бойните действия. Той обаче ще бъде изчерпан и след зимата Путин ще обяви мобилизация.

В момента Русия изтегля ресурси в човешка сила не от самата Русия, а от други плацдарми в Украйна. От самата Руска федерация попълването се извършва в сравнително малки количества в сравнение с броя на загубите.

„Те могат да си позволят такава интензивност на използване на пехотния компонент през следващите два месеца, до края на зимата. Тогава по един или друг начин те ще бъдат принудени да направят оперативна пауза или ще започне прегрупиране. Но най-важното е, че след такива тежки загуби Путин просто ще трябва да започне мобилизация“,

посочи Коваленко.

„Без мобилизация те просто няма да могат да компенсират всички ресурси, които бяха пропилени от неговата маниакална политическа воля“, смята Коваленко. Що се отнася до загубите в техниката, страната-агресор се опитва да ги компенсира, доколкото военно-промишленият комплекс им позволява. „Но темпът на унищожаване на оборудването [на руснаците] все още надвишава способността на военно-промишления комплекс да го компенсира“, заяви Коваленко. Русия търпи огромни загуби в човешка сила и военна техника в Украйна, предаде fakti.bg.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
20 коментара
За могилизацията Русия ще почака. Търпение му е майката.

За могилизацията Русия ще почака. Търпение му е майката.

19.12.2023 | 19:14

Защото предстоят избори. И макар резултатът от тях да е вече определен в покоите на Властта, като една проява на уважение към народа ще е да не го плашат и притесняват преди изборите, а чак след това, както си му е редът.

Отговори
2 1
Ех"Мириша Дейли",

Ех"Мириша Дейли",

19.12.2023 | 17:55

жълто-син, бритиш таблоид! Духът на Чернев е жив.

Отговори
3 3
Не бритиш

Не бритиш

20.12.2023 | 00:05

А селски! И то долнопробен!!!

Отговори
1 3
Пепо

Пепо

19.12.2023 | 16:45

Генералът да отстъпва геройски и да си гледа собственото канче

Отговори
5 3
Ужас

Ужас

19.12.2023 | 16:01

Copocoидите се нacpaха от новината.Путин ,пак ще ги шиба ! Настръхнаха всички от Прайда .

Отговори
9 7
Цяла Русия настръхна: Ужасна новина от Путин, готви се мащабна мобилиз

Цяла Русия настръхна: Ужасна новина от Путин, готви се мащабна мобилиз

19.12.2023 | 15:44

Владимир Путин ЩЕ .... Какви новини, за нещо което е ЩЕ ... - щяло да стане нещо, някога в едно бъдеще време, т.е. имало едно време някога. Да настръхне човек ...

Отговори
7 2
Руските

Руските

19.12.2023 | 15:39

ВМС получиха четири модерни многоцелеви подводници и осем надводни кораба, Въздушно-космическите сили - 237 самолета и хеликоптера, 86 образци зенитно-ракетно оръжие и 67 радарни станции, а Сухопътните войски - 1530 нови и модернизирани танкове, 2518 бойни машини на пехотата и бронетранспортьори. Доставката на четири стратегически ракетоносеца Ту-160М на авиационните стратегически ядрени сили е в процес на завършване. от началото на Военната Операция, руският военно-промишлен комплекс е увеличил производството на танкове 5,6 пъти, бойните машини на пехотата с 3,6, бронетранспортьорите с 3,5, безпилотните летателни апарати с 16,8, артилерийските боеприпаси със 17,5, а конструкторите създават нови оръжия за армията за четири до седем месеца, вместо за пет до осем години при нормални условия.Съвременната руска техника е строго тествана в условията на специална операция и показа превъзходството си над подобни модели на страните от НАТО. Създадени са тренировъчни площадки и центрове за обучение в използването на дронове FPV с индивидуално оборудване за електронна война и нови авиационни оръжия. Повече от 1700 екипажа на безпилотни летателни апарати и над 1500 оператори на дронове FPV са обучени в групите войски. В бойната подготовка са въведени нови, "нестандартни" тактически методи на действие на подразделенията, показали своята ефективност на бойното поле. Капацитетът на районните и армейските тренировъчни полигони е утроен. Освен това са оборудвани над 1500 места за обучение, денонощно работят над 800 учебни бази"

Отговори
8 3
И така

И така

19.12.2023 | 15:27

"мужик" в съвременния руски език е универсален призив за помощ. Например, ако сте закъсали насред пътя и имате нужда от хора, които да ви помогнат да избутате колата. Когато отивате на близката спирка с няколко мъже, които чакат автобуса, не казвате: "Господа, не могли бы вы помочь…" (Господа, бихте ли ми помогнали…). Не, казвате: "Мужики, давайте машину толкнём" (Мужики, дайте да бутнем колата) – моментално, това показва, че едновременно уважавате всички мъже там и вярвате, че ще ви помогнат незабавно. Защото, все пак, във всеки руски мъж се крие по един истински мужик.

Отговори
9 2
Руснаците винаги са се възхищавали на своите селяни

Руснаците винаги са се възхищавали на своите селяни

19.12.2023 | 15:22

– болшинството от населението и победната сила за всички триумфи на имперската армия. Още от времената на императрица Елисавета (1709-1762), дъщерята на Петър Велики, в Зимния дворец, малко след Нова година, се организират "балове с мужики", т.е. тържества за всички, дори за селяните (ако са облечени прилежно). Вероятно ще се изненадате и от факта, че в частния си живот император Николай I сам се нарича "мужик" (а съпругата си императрица Александра той нарича "моя баба" или "моята селянка". С тези думи императорът възхвалява идеята за руския мужик – непреклонен, безстрашен и решителен човек, който е готов на всичко, за да защити своята родина, дом и семейство. Това значение на думата се запазва през вековете и се използва и до днес. Какво имаме предвид, когато наричаме някого "истински мужик"? Първо, въпросният човек е отявлено мъжествен. Не е задължително да има брада, но със сигурност може да е малко грубоват. Малко резервиран. Мужикът определено е корав – физическо и ментално. Той, обаче, няма нужда да е напомпан спортист. Например, покойният гений Стивън Хокинг определено беше истински мужик – защото преодоля болестта си и стана един от най-великите учени в историята.

Отговори
5 5
1000 мужика на ден

1000 мужика на ден

19.12.2023 | 15:09

И няма протести даже от роднините на убитите. Бахти робския народ.

Отговори
9 6
Мараба,

Мараба,

19.12.2023 | 17:57

Пъпчив! И кух.

Отговори
1 3
Роднините

Роднините

20.12.2023 | 00:11

на всеки убит на фронта получават по 7 милиона рубли. Какви протести? Безкраен празник!

Отговори
3 0
въоръжените сили на Украйна загубихa

въоръжените сили на Украйна загубихa

19.12.2023 | 15:04

от началото на специалната операция: повече от 383 000 военнослужещи убити и ранени; над 14 000 танка, бойни машини на пехотата и бронетранспортьори; 553 самолета; 259 вертолета; над 8,5 хиляди полеви артилерийски оръдия и ракетни системи за многократно изстрелване. По време на опит за контраофанзива въоръжените сили на Украйна загубиха: 159 000 военнослужещи убити и ранени; 121 самолета; 23 вертолета; 766 танка, включително 37 леопарда; 2348 бронирани машини от различни класове, включително 50 Bradleys.

Отговори
7 8
Въпрос

Въпрос

19.12.2023 | 17:30

Ти на колко водки беше като го сънува това.

Отговори
3 5

Анкета

За кой отбор ще стискате палци на Евро 2024?