Следвайте ни

COVID-19 оставя Германия без домати и чушки

viber icon

COVID-19 удари Германия на неочаквано място. Немците могат да останат без чушки и домати.

Поради новите правила за влизане в страната, германската асоциация за търговия с плодове смята, че доставките на от чужбина са застрашени.

В рамките на няколко часа изискванията за влизане на водачите на транспортни средства, доставящи храни, бяха затегнати до такава степен, че едва ли ще бъде възможно да се внасят плодове и зеленчуци от Испания в Германия, например, пише сайтът BR24.

Ръководителят на асоциацията Брюгер каза, че шофьорите от рисковите райони сега трябва да представят отрицателен PCR тест, направен до 72 часа преди преминаване на границата. На практика това е трудно осъществимо.

Федералното правителство беше информирано предварително за възможните последици, но без резултат. Според асоциацията за търговия с плодове, в момента Испания е една от основните страни доставчици на плодове и зеленчуци в Германия с дял от около 30 %.

БГНЕС припомня, че от тази нощ в Германия са в сила по-строги правила за влизане в страната на граждани от над 20 високорискови държави, сред които са Чехия, Португалия, Испания и Египет и САЩ. Всеки пристигащ от там пътник, който иска да влезе на територията на Германия, трябва да представи отрицателен PCR тест на границата.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай