71

CNN разкри: Украинската армия понася тежки загуби на юг ВИДЕО

Американският телевизионен канал CNN публикува репортаж от Николаевска област, където журналисти разговаряха с военни, включително по темата за предполагаемото контранастъпление на Въоръжените сили на Украйна.

Един от украинските войници, който се занимава с въздушно разузнаване, каза, че изобщо не е уверен в освобождаването на Херсон и други южни територии преди края на годината, както беше обявено от властите в Киев.


 

Според CNN, "украинците имат ограничена щурмова сила - те играха отбранително през по-голямата част от този конфликт и това доведе до отслабването на някои от най-добрите им части".

Журналистите пишат, че предоставените от Запада оръжия не са предназначени за сухопътни настъпления, а украинците нямат въздушно прикритие за настъпващите сили.


„Украинските сили понасят тежки загуби на юг, въпреки че военните и официалните лица рядко предоставят подробности“, пише CNN.

Американците разговаряха и с Володимир Омелян, бивш министър на инфраструктурата, който каза пред CNN, че "точните удари зад вражеските линии" са част от стратегията на Украйна.

„Вярваме, че руснаците ще се предадат много по-бързо, особено в района на Херсон, когато вече ударихме три главни моста, два пътни и един железопътен“, казва Омелян, уверен, че тези удари ще донесат на Украйна поне нещо, с изключение на болезнени загуби.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
2 коментара
687

687

30.07.2022 | 13:26

Не може да бъде цяла седмица всички платени "демократични" медии обясняваха че украйна е в контранастъпление и руснаците бягат.

Отговори
6 8
Ррр

Ррр

30.07.2022 | 12:54

Ха,ха,ха,вярвай,че руснаците ще се предадат!И то много бързо...

Отговори
3 9

Анкета

Каква коалиция има най-голям шанс да спечели изборите на 2 октомври?