71

CNN: Пентагонът разкри ще натисне ли Путин ядреното копче

Решението за използване на оръжия за масово поразяване се взема лично от руския президент, заяви министърът на отбраната Лойд Остин 

 

Съединените щати не виждат признаци, че руските въоръжени сили са решили да използват ядрено оръжие в Украйна. 

Това заяви министърът на отбраната на страната Лойд Остин, цитиран от CNN.

Той подчерта, че решението за използване на оръжия за масово поразяване се взема лично от руския президент Владимир Путин, но днес няма нищо, което да ни накара да вярваме, че руският лидер ще вземе такова решение.

На 8 април следобед постоянният представител на Съединените щати в НАТО Джулиан Смит заяви, че Китай не доставя на Русия оръжия за използване в Украйна.

На 5 април помощник-министърът на отбраната на САЩ по въпросите на космическата политика Джон Плум заяви, че властите на страната се свързват с Русия на високо ниво поради факта, че Москва оспорва заключенията на Вашингтон за нови космически оръжия.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
2 коментара
HDHD

HDHD

09.04.2024 | 15:58

Колко пъти трябва да ви се начуква в кратуните, че Русия няма да използва ЯО В Украйна, а срещу натовските войски, заплашващи РФ? Ще хвръкнат изпарени разни части на Европа, където има разположени натовски бази. Ще хвръкнат изпарени някои градове, че и цели държави, ако си позволят да заплашват РФ. Примерно Франция, с нейния микронен дьобил, който заплашваше Русия с ЯО. Франция няма и 200 ядрени бойни глави, срещу над 5000 на РФ. Плюс хиперзвуковите ракети, които за броени минути ще доставят ядреното джепане в, примерно, Париж. Без никаква възможност за прехващане от ПРО и ПВО. Къде са тръгнали да плашат свръхядрена държава с тотално унищожение? Дьобили, сър...

Отговори
3 15
Тъпунгер, сър!

Тъпунгер, сър!

10.04.2024 | 04:00

Вари го, печи го… сволоч с ватенка и куха глава. Плаши Пею гаргите.

Отговори
1 1

Анкета

Решихте ли за кого да гласувате на 9 юни?