Следвайте ни

Чудо в Измир: Извадиха майка с 3 деца под развалините 24 часа след труса СНИМКИ

viber icon

Почти 24 часа след разрушителното земетресение в Измир дойде добрата новина. Майка с  трите ѝ деца бяха извадени живи изпод развалините на жилищна кооперация. Те били заклещени в салона на апартамента. Бащата е помагал активно на спасителните екипи с информация на мястото на инцидента. 


Спасителните екипи започнали да разговарят с майката и нейните 4 деца, останали под развалините на кооперация Доганлар в квартал Байраклъ, след като открили шум на нивото на 3-ия етаж около 7:00 часа сутринта. От тогава се провежда мащабна спасителна операция. 


Пострадалата 38-годишна майка Сехер Перинчек беше под останките с децата си, близнаците  Езел и Елзем (10), Умут (7) и Елиф (3).  Не е ясно кое от децата е останало последно под развалините. Операцията продължава и се очаква да бъде спасено и четвъртото дете на пострадалото семейство. Това беше плод на няколкочасова мащабна операция на спасителните групи и вдъхна надежда, че още пострадали ще бъдат спасени своевременно. 


26 са жертвите на земетресението досега според последна актуализация от службата за управление при бедствия и извънредни ситуации AFAD. Усилията за търсене и спасяване на пострадалите  продължават. 

Официалния брой на ранените  достигна 831 души, 763 в Измир, петима в Маниса, 5 в Балъкесир и 54 в Айдън. От тях 26 души са в интензивно отделение. 


Кмета на Измир Тунч Сойер заяви, че близо 180 души се предполага, че са под развалините на срутените сгради в града. Работите по издирване и спасяване са завършени в девет от 17-те разрушени сгради в Измир, а работата продължава в останалите осем.

Министърът на околната среда и градоустройството Мурат Курум каза : „ Спасихме над 100 граждани от момента на земетресението досега. Нашето искане от гражданите е да не влизат в домовете си, докато екипите за оценка на щетите не влязат в сградите, защото има доста сгради с риск да се срутят", каза министъра.

Курум също така обяви, че в Измир работят приблизително 5 хиляди служители за търсене и спасяване на оцелелите след земетресението. Още трима души бяха извадени изпод останките живи в 17я час след земетресението. 

Министърът на националното образование Селчук заяви, че за седмица ще бъдат прекратени учебните занятия в Измир. Както вече ви информирахме службата за управление при бедствия и извънредни ситуации (AFAD) съобщи, че земетресение с магнитуд 5,0 днес отново разтърси района в 08,31 часа, на 17,25  километра от Сеферихисар. 

След земетресението в Егейско море продължават вторичните трусове. До момента са регистрирани 482 вторични труса, 35 от тях над 4 по Рихтер. 

Днес и Кушадасъ беше разтърсен от земетресение с магнитуд 4,1.

Според информацията, споделена от обсерваторията на Кандили, земетресението от вчера с магнитуд 6,9 е станало на 17 километра от района на Сеферихисар в Измир, в посока гръцкия остров Самос. 

Земетресението освен в Измир бе усетено в Айдън, Мугла, Чанаккале, Балъккесир, Бурса, Истанбул и дори по високите етажи в някои градове в България, в това число и Пловдив. 

 

 

 

Михаел Гушев

Михаел Гушев

Кореспондент на "Марица" в Турция

Михаел Гушев е завършил ЕГ "Г. Кирков" в Пловдив с френски език и ПУ "П. Хилендарски" със специалност "Математика и информатика". Работил е във в. "Глас", а от 1995 г. работи във в. "Марица". От 2001 г. е кореспондент на вестника в Турция. Владее перфектно френски, английски, турски и руски език.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (10)

Живко

Живко

31.10.2020 | 21:03

Четири деца! Да се надяваме, че въпросната ще спре да се плоди като хамстер и ще се сети, че на планетата не й нужни още гладни гърла.

Отговори
1 1
Ицо К.

Ицо К.

31.10.2020 | 17:26

Не е Човешко да кълнеш и да пожелаваш смъртта на Някого !Мисля ,че всички Хора по света трябва да се обединяват в борбата срещу КВ и взаимопомощ при бедствия и природни катаклизми ! Нека тия карикатури и др. останат на заден план и да няма никакви атентати и убийства !

Отговори
3 2
йой

йой

31.10.2020 | 20:46

Няма обединение с хора които тежат глави и стрелят по свещеници зажрскува само смър т жела малко им е на турците. Това е Божие възмездие за Ница и Света София! Още ги чака!

Отговори
0 1
жалко

жалко

31.10.2020 | 15:41

Още месни турци да измрат дано за Ница и света София!

Отговори
3 4
К Х А

К Х А

31.10.2020 | 18:21

До ЖАЛКО Защо не си пишеш името ? Не съм турчин , но моето мнение е ,че в теб няма нищо ЧОВЕШКО . Затова не очаквай нищо хубаво в твоя живот . И знай ,че има възмездие за всичко , рано или късно ...

Отговори
1 2
до К Х А

до К Х А

31.10.2020 | 20:44

А човешко ли е да обезглавиш невинни християни да застреляш свещеник докато затваря църквата! Това е Божи гняв и още ги чака турците. Ти като ги обичаш ходи им лапай рязаните пишки!

Отговори
1 1
К Х А

К Х А

01.11.2020 | 00:39

Точно за това искам , да се спрат нападенията срещу невинни Хора и по никакъв начин не оправдавам извършителите ! Всички терористи трябва да бъдат осъдени строго според ЗАКОНИТЕ , за да живеем задружно в един МИРЕН СВЯТ !!! Религиите правят Човека по-добър ! Никоя религия не призовава към терор и насилие !!!

Отговори
1 0
С К

С К

01.11.2020 | 01:53

До ЖАЛКО и йой - Не кълнете и не пишете така ! Загиналите от това земетресение не са терористи ! Това са мирни , невинни Хора ! Сред тях със сигурност, има от различни етноси и религии !? С какво са виновни ТЕ , за убийствата и атентатите , които се извършват във Франция и по света ? Тези обезумели терористи трябва да се осъдят , вкарани по затворите и да си получат заслуженото ! Заради тях не трябва да страда НИКОЙ !!! Съжалявам за загиналите !

Отговори
1 0
К Х А

К Х А

01.11.2020 | 21:57

Дано да има повече спасени !

Отговори
1 0
Българин

Българин

04.11.2020 | 09:42

до ЖАЛКО и до йой - мамицата ви мръсна ,безчувствена да .ба ! Загинали са невини Хора , а пък вие се радвате . Защо ?

Отговори
1 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли новите мерки срещу коронавируса у нас?