1553

Чудо е! 10 500 бременни рускини влезли в Аржентина за година

Аржентинските власти изразяват загриженост поради големия брой бременни руски жени, които влизат в страната, за да родят там, което е начин да получат аржентински паспорт, предават Асошиейтед прес и БТА.

Тази седмица имиграционните власти забраниха на шест бременни рускини да влязат в Аржентина с аргумента, че те са използвали за пристигането си фалшивия претекст, че са туристки, заяви пред местен новинарски канал Флоренсия Кариняно, национален директор по въпросите на миграцията. След започнати съдебни процедури вчера съдия даде зелена светлина на петиция habeas corpus, за да позволи на шестте жени да влязат временно в Аржентина.

Наистина са много и идват всеки ден, безпокои се Карияно. "Само снощи в последния полет на Етиопските (авиолинии) влязоха 33 руски гражданки с бременност от около 32, 33, 34 седмици", допълва тя.

През последната година в Аржентина са влезли 21 757 руски граждани. 10 500 от тях са бременни жени. През последните месеци броят им се увеличава. През последните три месеца в Аржентина са влезли 5819 жени, на които предстои да родят.

Всеки роден на аржентинска земя получава незабавно гражданство, а раждането на дете в страната ускорява процеса на получаване на гражданство от родителите. Страната разполага с подходяща комбинация от облекчени имиграционни закони, при които руснаците не се нуждаят от визи, осигурява безплатно универсално здравеопазване и паспорт, който позволява достъп до много страни без виза.

Съдебната система разследва дали съществува престъпна организация, която вкарва рускини в Аржентина.

Властите подчертават, че служителите нямат проблеми с руските граждани, които пристигат в Аржентина, но искат да се уверят, че те наистина имат планове да живеят в страната.

Аржентина е традиционно отворена към имигрантите, но имиграционните служби получиха сигнал, че в Словения са задържани руски шпиони с аржентински паспорти, каза Кариняно. В края на януари словенските медии съобщиха, че властите са задържали предполагаеми руски шпиони. Единият от двамата има аржентинско гражданство.

„Ако не започнем да контролираме на кого даваме паспорти, ще започнат да ни искат визи навсякъде и паспортът вече няма да се ползва с доверието, което има в другите държави'', каза Кариняно. Сега аржентинците могат да влизат в 171 държави без виза.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
5 коментара
афи

афи

12.02.2023 | 09:14

Поредната партенка!!!!!

Отговори
1 2
Западняк

Западняк

12.02.2023 | 04:28

Сиромах човек - жив дявол. Всеки му търси пътя към по-добър живот.

Отговори
4 0
Deutsch

Deutsch

11.02.2023 | 23:40

И немските нацисти се укриваха там.

Отговори
5 0
Обонго Обама

Обонго Обама

11.02.2023 | 22:06

Ами ще ви оправят генофонда бря!

Отговори
4 4
Рон Джереми

Рон Джереми

11.02.2023 | 23:02

По-скоро ще го алкохолизират!

Отговори
4 2

Анкета

Кои партии и коалиции може да сформират правителство след вота на 2 април?