1939

Чудо: Доктор с инфаркт сам стигна с колата си до спешното и припадна СНИМКИ

Специалистът по вътрешна медицина д-р Гюнгьор Ситар внезапно получил болка в гърдите на 25 март, докато отивал да работи в Университетската болница в Санджактепе в Истанбул. Осъзнавайки, че е получил сърдечен удар, опитният лекар променил пътя си и се запътил към спешното отделение на основната сграда.

Демирорен

Паркирал автомобила си пред спешното отделение, на пътя на линейките, за да привлече вниманието на охранителите. Излязъл от автомобила си, но след като направил няколко крачки, паднал на земята.

 

Той успял да каже на охранителите, които се втурнали да помогнат, "Тук съм доктор, мисля, че имам инфаркт", и след няколко секунди загубил съзнание. Веднага му е направен сърдечен масаж в спешната червена зона и той е прехвърлен в ангиографското звено, където му е поставен стент на запушената вена и той е отведен в интензивното отделение.

Демирорен

Този път стентът е блокиран със съсирек и сърцето му отново спряло. Анестезиологът започнал да прави сърдечен масаж на носилката, а младият лекар е отведен в операционната зала по този начин. Общо 2 часа е правен масаж на сърцето на д-р Ситар, за да се предотврати увреждане на мозъка, поради лишанане от кислород. След това е свързан към ECMO, изкуствено сърце-белодробно устройство. Екстракорпоралната мембранна оксигенация (ECMO, EMO) е инвазивен екстракорпорален метод за кислородно насищане на кръвта (оксигенация) в развитието на тежка остра дихателна недостатъчност.

Когато е бил възстановен сърдечният ритъм е започнала спешно байпасна операция, осъществена от двама сърдечно-съдови хирурзи. 

 

Усложненията на д-р Ситар не свършили дотук, той имал прекомерно кървене поради факта, че е използвал високи дози разредители на кръвта заради съсирека. В рамките на 12 часа цялата кръв в тялото му е заменена 2 пъти. Д-р Ситар, на когото са дадени общо 100 единици кръв, по чудо успя да се възстанови без никакви проблеми след месец и половина  лечение.

Агенция Демирорен

"Работя като лекар от много години, аз съм най-тежкият случай на инфаркт, който някога съм виждал", сподели д-р Ситар вчера пред агенция Демирорен.

 

Той допълни, че денят, в който е получил инфаркт, е бил в последната му работна седмица в тази болница. Д-р Ситар е бил подал молба за напускане, защото е получил предложение за работа от друга болница, но след този невероятен опит, той отново разбира, че иска да остане при колегите си, които са го върнали към живота.

"Когато се събудих за първи път, попитах жена си, брат ми, дали са оттеглили молбата ми за оставка. Останах тук, а мениджърите в другата болницата проявиха разбиране."

Агенция Демирорен

Д-р Ситар добави, че преди не е имал здравословни проблеми и дори спортува активно. Основната причина за такъв тежък инфаркт е съсирек. Докторът предполага, че причината за него е преболедувания от него преди месец лек Covid-19. Ние имахме много подобни пациенти като мен преди, но никой не беше в толкова сложна ситуация. Аз съм жив благодарение на усилията на моите колеги."

Агенция Демирорен

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
Paula Fox

Paula Fox

24.05.2022 | 13:18

Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ cеkс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ->> https://ja.cat/id398062

Отговори
2 4

Анкета

Кой е най-добрият изход от политическата криза у нас?