46

Чудо! Бебе оцеля при ракетен удар в прегръдките на майка си

27-годишната Олга е тежко ранена след ракетен удар в Киев, но успява да спаси в прегръдката си 6-седмичната си дъщеря

Олга и нейният съпруг виждат в това спасение чудо. И въпреки травмите на майката, те са щастливи, че малката Виктория излезе победител в битката за живота си, разказва БНТ.

Олга, Дмитро и 6-седмичната Виктория са семейство от Киев, чиито живот се преобръща в нощта на 19 март.

 "Събудих се от крясъците на Олга и звука на натрошено стъкло и сирени. Беше истински ад", разказва Дмитро.

От началото на войната, семейството всеки ден слушало писъка на сирените. С всеки изминал ден, зловещият тътен на снарядите все повече се приближавал към техния квартал. До кошмарната нощ, когато е ударена тяхната къща. Олга си спомня, че низ от случайности спасява живота на дъщеря й.

"Бебето се събуди и станах, за да я нахраня и изкъпя. Завих я с одеалце и я прегърнах, за да ѝ е топло. Тогава последва ударът. Скрих я под одеалото и мисля, че точно това я спаси. Не искам дори да си представям какво щеше да стане, ако в този момент Виктория беше в кошарката си. Бях ранена и от мен течеше кръв. В началото не разбрах какво се случва и помислих, че бебето ми е ранено", казва Олга.

Бебето оцелява в прегръдките на майка си. Дмитро едва успокоява съпругата си. Тя има множество наранявания по цялото тяло, но скоро ще я изпишат от болницата. Домът им е негоден за обитаване.

"Ето така изглежда мирът на руснаците. Ето такава е ситуацията тук. Така живеем ние - сред бомбардировки", казва той.

"Една от стените ни е напълно срината. Шест къщи около нас имат поражения, а също детската градина и близкото училище", казва Олга.

Любов по време на война - такава е историята на това младо семейство. Разбрали, че щом заедно са преживели този ужас, нищо не може да застане между тях.

Тяхната история по чудо е с щастлив край. Но много други семейства нямат този шанс. Само в Киев от началото на войната са убити над 220 цивилни. Четири от тях - деца.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
Площад Незавимост, 18:30 ч, четвъртък, 24 март

Площад Незавимост, 18:30 ч, четвъртък, 24 март

24.03.2022 | 06:29

България излиза на голямо шествие в подкрепа на суверенна Украйна! Само на няколкостотин километра от нас един народ се бие за своята свобода и за бъдещето на Европа с цената на огромни невинни жертви и разрушения. Този народ успя да изненада целия свят с достойнството, смелостта и издръжливостта си. Шествието, организирано в социалните мрежи ще бъде на 24 март от 18.30 ч. на пл. „Независимост“. Същевременно България е в плен на все по-силната хватка на руската пропагандна война срещу страната ни. Руската посланичка си позволи да говори от името на българския народ. Следим надигащия се краен национализъм в Русия и разбираме какво означава той за България, ако не изискаме една адекватна и навременна позиция в подкрепа на Украйна от правителството ни. Не можем да позволим маргинални проруски партии да диктуват най-важните решения за бъдещето на България. Не бива да оставим гласовете ни да бъдат заглушени, заявяват протестиращите във фейсбук. Време е да се заявим, че сме тук, че сме в ЕС и НАТО, че сме направили вече цивилизационния си избор и заставаме зад него. Нека и ние да излезем, да направим един ярък, макар и символичен жест към народа на Украйна. Заедно с Украйна!, призовават протестиращите. Площад Незавимост, 18:30 ч, четвъртък, 24 март - точно 1 месец от началото на войната!

Отговори
11 0

Анкета

Кой е най-добрият изход от политическата криза у нас?