Следвайте ни

Чудо: 8-годишна с по-високо IQ от Айнщайн

viber icon

Истинско чудо се оказа малката мексиканка Адхара Перес, която, макар и само 8-годишна, има трицифрено IQ. Коефициентът на интелигентност на гениалното дете от 162 пункта я прави по-умна от Алберт Айнщайн и Стивън Хокинг, които имат приблизително IQ 160.

Според "Юкатан Таймс" Перес е диагностицирана със синдрома на Аспергер, когато е едва на 3-годишна възраст.

Това заболяване, от което впрочем страда и екоактивистката Грета Тунберг, е включено в аутистичния спектър и се характеризира със затруднения в социалното общуване. Такъв е случаят и с Адхара. Подигравана и тормозена в училище, тя е отлъчена от съучениците си: наричат я „чудачка“ и „странна“.

 Майката на момичето разказва, че то изпада в „много дълбока“ депресия и отказва да ходи на училище. Учителите пък твърдят, че Перес спи в час, показвайки явна липса на интерес. Тогава майка ѝ, която подозира за необичайните способности на дъщеря си, я води на консултация с терапевт.

Установен е изключително високият ѝ коефициент на интелигентност, а това помага за адаптирането и прилагането на подходяща учебна програма. Вече завършила основното си образование, Адхара е с поглед, насочен към бъдещето.

Мечтае да изучава астрофизика в Аризонския университет, затова и в момента се е отдала на засилено изучаване на английски. Междувременно Vogue México съобщава, че Перес разработва иновативна смарт гривна, която следи емоциите на деца в неравностойно положение с цел да предвиди и предотврати гърчове, пристъпи на ярост, и други емоционални изблици.

Макар и само на осем, Адхара Перес е в списъка на Forbes за 100-те най-влиятелни жени в Мексико. Нейните бъдещи планове са да стане астронавт и да участва в мисии по изследването на Луната, пише Momichetata.com.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли новите мерки срещу коронавируса у нас?