1553

Чудесата продължават: Вадят десетки оцелели седмица след труса

Турция беше разтърсена от две големи земетресения с магнитуд 7,7 и 7,6 по Рихтер, с епицентър Кахраманмараш. Той причини невиждани разрушения в 10 турски провинции. В седмия ден след трагедията продължават да идват обнадеждаващи новини от градовете, където надпреварата с времето продължава... 

Ето и последната ситуация в издирването и спасяването под развалините...

 

АА

170-я час

40-годишната Сибел Кая, която беше сред развалините на разрушената сграда в Газиантеп, беше спасена в 170-я час.

АА

След часове работа 60-годишната Еренгюл Ондер беше извадена от развалините 166-я часа след земетресението.

 

165-я час

44 годишната Найме, от Адияман беше спасена на 165-ия час, след като седмица беше под развалините.

АА

160-я час 

Екипи за търсене и спасяване извършиха работа в апартамент Йозгюр, който беше разрушен в Антакия, окръг Хатай. Екипите са установили, че под вдлъбнатината има жив човек.

АА

В резултат на проучванията 11-годишната Лена Марадини беше спасена на 160-ия час от земетресението. Марадини, която беше извадена от останките и пренесена на носилка, беше откарана в болница.

Добрите новини дойдоха от квартал Нурдагъ в Газиантеп точно когато надеждите започнаха да избледняват в усилията за търсене и спасяване. 18-годишната Саадет Джошкун, която беше под развалините 159 часа, беше извадена жива и беше откарана в болница след оказаната първа помощ. 

АА

В района на Антакия в Хатай минни работници извадиха Асянур Йоксюз (18) жива от развалините 159 часа след земетресението.

АА

Спасителите които продължават своите издирвателни и спасителни усилия в Антакия, работиха 6 часа, за да спасят Йоксюз изпод развалините.

Асянур сподели на миньора, който я изведе на повърхността: „Попаднах в много удобна празнина. Нищо не ми се случи.“

АА

В квартал Антакия в Хатай, който е най-засегнат от земетресенията, жена, която беше под развалините, беше спасена на 158-ия час.

В резултат на упорита работа екипите успяха да извадят 63-годишната Хафса Дагджъ от развалините на 158-ия час от земетресението. Тя е откарана в болница от медицинските екипи.

АА

155-я час

23-годишният Хюсеин Сефероглу който е с умствени увреждания беше спасен от развалините на апартамент в квартал Чебраил на Антакия, в Хатай.

АА

34-годишният Толга Факиоглу беше спасен след 155 часа от останките на разрушена жилищна сграда на булевард в квартал Дефне в Хатай.

8-годишният Семих Еге Индже беше спасен в 155-я час от развалините на апартамент Юнус Кая в квартал Нурдагъ в Газиантеп.

АА

28-годишната Рабиа Калчин, беше извадена в 153-ия час от останките на жилищен комплекс Джебраил Емляк, в Хатай.

21-годишната Рукийе Синджар беше спасена от останките на апартамент Яманлар в 153-ия час в Адияман.

АА

В Адъяман 7-годишният Ахмет беше спасен от развалините на кооперацията Нарлъкую на 152-ия час.

22-годишната Рабиа Кирмизи и 28-годишната й сестра Елиф Кирмизи, които останаха под развалините в резултат на срутването на блока в Адъяман, бяха спасени след 152 часа.

85-годишна възрастна жена на име Исмихан беше спасена от развалините на улица Фахри Корутюрк в квартал Антакя в Хатай след 152 часа.

АА

150-я час

В 150-ия час момиче на име Дада беше спасено от развалините на сградата до мюфтийството в Хатай.

АА

Министърът на здравеопазването Фахретин Коджа сподели снимките на спасеното момиче в профила си в социалните мрежи. Министър Коджа, в своя дял, каза: „Добрата новина от 150-ия час. Той току-що беше спасен от екипите. Винаги има надежда!“ направени изявления.

64-годишна жена на име Мюзейен Angry беше спасена жива на 150-ия час от останките на жилищна кооперация, която беше разрушена в квартал Дефни в Хатай.

АА

Дете на име Йомер и майка му бяха спасени 150 часа след труса в Антакия, Хатай.

 

АА

В 149-я час след земетресението, няколко екипа за търсене и спасяване, както и на военнослужещи и спасители от Румъния, откриха признаци на живот сред руините на 6-етажна сграда в Антакия, Хатай, след като беше установен звуковият контакт.

След 5 часови усилия, екипите успяха да спасят 35-годишния Мустафа Саръгюл.

147 часа след развалините на 7-етажна сграда в Хатай, 11-годишното момиче на име Куди и баба ѝ бяха извадени живи.

АА

В Кахраманмараш 62-годишният Семир Кума Сабур беше спасен жив от развалините на жилищната сграда на улица Малик Ейдер в 142-я час.

В същия час  32-годишният учител Мелтем беше спасен жив от отломките на 8-етажна сграда в Хагай. Младият учител поиска от екипите, които го спасиха, чай.

АА

След 9 часа спасителна работа, майката и 5 годишната ѝ дъщерята бяха спасени в Антакия от екипите за търсене и спасяване 141 часа след земетресението.

 

140-я час

7-месечното бебе Хамза, което беше под развалините в Хатай, беше достигнато живо след 140 часа.

АА

Бременната жена и сестра , които бяха под развалините в Хатай, 140 часа, бяха намерени от екип от Кютахя и откарани в болница

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
Може да се кажат и чудеса,

Може да се кажат и чудеса,

13.02.2023 | 09:56

И късмет голям, зависи под какъв капан е, дадения човек.. и какво. сега, обвиняват, строителните шефове, че са построили сгради от захарен памук, като. на баба Яга, в Япония как е, голям магнитуд събаря сграда като. кибритени наредени клечки, не ги оправдавам, но е така..!

Отговори
0 1

Анкета

Кои партии и коалиции може да сформират правителство след вота на 2 април?