71

Чудеса след труса: Извадиха две жени под развалините в 222-ия и 227-я час

На 10-ия ден след земетресенията в Кахраманмараш, които разтърсиха Турция на 6 февруари, спасителните работи в над 200 срутени сгради все още продължават. Много семейства не могат да напуснат останките, докато съществува надеждата за звук изпод развалините.

Надеждата за откриване на оцелели продължи.

74-годишната Джемиле Кекеч, която беше под срутената сграда след земетресенията в Кахраманмараш, беше извадена жива от развалините на 227-ия час.

АА

Продължавайки своите усилия за търсене и спасяване в останките на разрушената кооперация Калкан в Кахраманмараш, екипът извади 74-годишната Джемиле Кекеч жива.

 

Кекеч беше качена на линейка и отведена в болница. Спасителните екипи се прегръщаха и се радваха сред като успяха да спасят още един живот.

 

Днес в 222-ия час след земетресението, 42-годишната Мелике Имамоглу беше извадена жива от останките на 7-етажна кооперация в Кахраманмараш.

АА

Според получената информация, по време на операциите по търсене и спасяване от екипи дошли от Бурса, е установено, че има жив човек в останките на кооперацията Йоздемирлер в квартал Хайъруллах.

АА

Мелике Имамоглу, която беше извадена от развалините на 10-ия ден от земетресението в резултат на продължителна работа на екипите, беше предадена на медицинските екипи след първата интервенция.

АА

Според новините на агенция Ихляс Хазер (IHA), Имамоглу е била прехвърлена в Адана с хеликоптер линейка за допълнителен преглед.

АА

След като била открита 42-годишната жена, здравните служители предположили, че иска вода, но говорера за дъщеря си Съла, която загина при земетресението.

АА

На 10-ия ден издирвателно-спасителните операции в района на бедствието не спират, като бройката на работещия персонал в района е 249 089 души.

 

Президентът Реджеп Тайип Ердоган съобщи, че броя на жертвите в Турция са се увеличили до 35 418, а 105 505 души са ранени.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
3 коментара
Хм…

Хм…

15.02.2023 | 18:17

Какво ли са преживели спасените. Ужасът, отчаянието, примирението със смъртта и накрая чудо. Колкото и да е невероятно, дано открият още.

Отговори
2 0
ГРАД КОЗЛОДУЙ

ГРАД КОЗЛОДУЙ

15.02.2023 | 14:51

господин ГЛИШЕВ БЛИЦ БГ са ме блокирали с бан без ПРИЧИНА ПОМОГНЕТЕ ми МОЛЯ ви

Отговори
0 0
ГРАД КОЗЛОДУЙ

ГРАД КОЗЛОДУЙ

15.02.2023 | 14:49

ДАНО има още ХОРА оцеляли

Отговори
5 0

Анкета

Кои партии и коалиции може да сформират правителство след вота на 2 април?