Следвайте ни

Чип в тялото ни открива COVID-19 преди появата на симптоми

viber icon

Американски военни учени са създали микрочип, който открива коронавируса, както и филтър за прочистване на кръвта от него.

Учени, работещи в секретно звено на Пентагона, създадено в разгара на Студената война, сега са създали микрочип, който се вкарва под кожата и който се твърди, че открива Covid, както и революционен филтър, който според съобщенията в медиите може да премахне вируса от кръвта, когато човек е прикрепен към вентилаторна машина.

Екипът на Агенцията за разработка на изследователски проекти в областта на отбраната (DARPA) работи от години за предотвратяване и спиране на пандемии, изобретяване на решения и устройства, които се описват повече като научна фантастика и по-малко като наука, пише „Дайли Мейл“.

Членовете на екипа заявиха в американското предаване „60 минути“, че сега са проектирали микрочип, който открива инфекция на коронавируса, преди да се появят симптоми.

Тъй като идеята за микрочипиране на хора не вдъхва голямо доверие, пенсионираният полковник Мат Хепбърн от екипа на DARPA каза, че намерението на Пентагона не е да следи всяка стъпка, която хората правят, но в същото време той не даде друго обяснение. Хепбърн, който иначе е експерт по инфекциозни заболявания, показа в шоуто гел, подобен на тъкан, който е предназначен за постоянно изследване на кръвта.

"Инжектирате го под кожата и той ще ви каже дали има химическа реакция в тялото ви и това е сигнал, че утре ще усетите симптомите", обясни той.

"Това е като контролна лампа. Получавате сигнал, след което давате кръв и я тестват на място. Можем да получим информацията за три до пет минути. По този начин, като се диагностицирате и лекувате навреме, спирате разпространението на инфекцията", каза той.

Американската войска вероятно ще бъде изключително скептична към новото изобретение, като се има предвид докладът на „Ню Йорк Таймс“, който показва, че една трета от войниците отказват да бъдат ваксинирани от страх да не бъдат чипирани.

Екипът на Хепбърн е проектирал също филтър, който се прикрепва към вентилаторна машина и премахва вируса от кръвта.

Експерименталното четиридневно лечение е било проведено при „пациент 16“, съпруга на войник, която е била в реанимация в септичен шок.

"Пуснкаме го, той изважда вируса и връща кръвта", каза Хепбърн.

В рамките на няколко дни пациент 16 напълно се е възстановил.

Американската агенция за лекарства (FDA) е одобрила използването на филтъра и в момента той се използва при лечението на почти 300 критично болни пациенти.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на извънредните парламентарни избори през юли?