Следвайте ни

"Червените талибански дяволи" тръгват срещу Северния Алианс

viber icon

Наричат ги „Червения отряд” или „Червените дяволи”. Това е най-елитното подразделение на армията на талибаните, което е сравнявано с руския Спецназ.

По-голямата част от отряда са бивши випускници на специалните части на Афганистан. 

Както многократно бе заявявано от американските военни, средното време, което афганистанците прекарват служейки на правителство в Кабул е 6 дни след завършването на курса по специална подготовка. 

Така талибаните на практика са използвали скъпото обучение на американската армия, платено с пари на амириканските данъкоплатци, за да набират свои натренирани кадри. 

Инструктори са били бойци от морската пехота и ЦРУ. Символа на отряда са черни автомати на червен фон. 

„Червените дяволи” имат алпийска подготовка и могат да се спускат от хеликоптери или висока сграда. Знаят и как да нахлуват в сграда. Справят се отлично с военни действия по тъмно. Сега всички очакват те да доведат до разгрома на бунтовните антиталибански сили в Панджшер.  

„Червеният отряд” наброява около 1500 души. Те са въоръжени не по-зле от американските специални части „Делта” или силите за специални операции на Руското военно министерство. 

Въоръжението им е от щурмови карабини М16А4, за които трябва да благодарят на щедрия чичо Сам. Според life.ru  те разполагат с няколко хиляди тона високо специализирано оборудване. 

„Червените дяволи” работят отлично и през нощта благодарение на уредите за нощно виждане, които изостави афганистанската армия. Талибаните сега имат и тонове прибори за нощно прицелване GPNVG, които струват по 120 хиляди долара всеки. 

Спецтабиланите разполагат с повече от 10 хеликоптера UH-60 Black Hawk. Те са в отлично състояние и малко преди да напуснат, американците са им направили пълно планово обслужване.

Сега машините разполагат с хиляди часове преди да се наложи нов планов ремонт.

С това въоръжение и жадните за бойна слава „Червени дяволи” талибаните смятат да нападнат Северния алианс, който продължава да държи малко парче земя северно от Кабул. 

Те предадоха ултиматум на лидера на алианса Ахмад Масуд, но той го отхвърли. 

Росен Саръмов

Росен Саръмов

Репортер-редактор - екип "Общество"

Росен Саръмов е випускник на Английската гимназия в Пловдив. Завършил е МИО и има магистратура по Външна търговия. Владее отлично английски и руски език.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (3)

лимбо

лимбо

23.08.2021 | 21:49

Както върви ше превземат и Америка , та белким им узреят лимбизиите .

Отговори
1 0
дии

дии

23.08.2021 | 18:04

Червени дяволи, Червени кхмери, Червена армия... абе червено ли е не ми го хвали, само убийства и насилие

Отговори
5 3
Съвсем не всички!

Съвсем не всички!

23.08.2021 | 17:33

"Сега всички очакват те да доведат до разгрома на бунтовните антиталибански сили в Панджшер. " Не всички, не всички.

Отговори
7 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ако парламентарните избори са сега, за кого бихте гласували?