Следвайте ни

Челен опит: Великобритания отпуска 4 млрд. паунда за безработните

viber icon

Във вторник британското министерство на финансите заяви, че правителството ще задели над 4 млрд. паунда през следващите три години, за да върне на работа дългосрочно безработните и хората търсещи препитание, след като пандемията от COVID-19 бъде овладяна.  

Финансовият министър Риши Сунак ще обяви това като част от плановете относно разходите в сряда, които ще бъдат оповестени заедно с новите официални прогнози, които вероятно ще покажат рязко нарастване на безработицата, съобщава Ройтерс, цитирана от investor.bg. 

„Този преглед на разходите ще подкрепи стотици хиляди работни места, които ще бъдат защитени в острата фаза на тази криза и след това с пакет за милиарди (паунда) инвестиции, за да се гарантира, че никой няма да остане без надежда или възможност“, заяви Сунак.

По-рано този месец Английската централна банка (АЦБ) прогнозира, че нивото на безработицата ще нарасне до близо 8% до средата на следващата година от 4,8% през трите месеца до септември.

Министерството на финансите заяви, че през следващите три години ще бъдат изразходвани 2,9 млрд. паунда, за да бъдат върнати на работа повече от 1 милион души, които са останали безработни повече от година, като 400 млн. паунда ще бъдат изразходвани през 12-те месеца от април.

Тези хора, които не могат да си намерят работа, ще получат „редовна, интензивна помощ за работа, съобразена с техните обстоятелства“.

Още 1,4 млрд. паунда ще бъдат похарчени за търсещи работа и за бюрата за безработица, които обработват молбите за обезщетение при безработица и обикновено изискват от получателите да предоставят редовно доказателство, че активно търсят работа.

Сунак също потвърди, че програма за субсидиране на работодателите за наемане на по-млади работници ще бъде удължена и подкрепена с още 1,6 млрд. паунда за подпомагане на до 250 000 работни места.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще се ваксинирате ли срещу COVID-19?