71

Челен опит: Турция е първа в Европа и 4-та в света по залесяване СНИМКИ

29,8 от площта на страната е покрита с горски масиви

Според скорошни доклади на Организацията по прехрана и земеделие (FAO), Турция стана сред страните с най-много залесяване в Европа, тъй като се нарежда на първо място в Европа и на четвърто място в света.

АА

Страната се нарежда на 27-мо място в категорията на нациите с най-много горски активи според площта им.

Председателят на Камарата на инженерите по горско стопанство Хасан Тюркълмаз заяви, че огромни площи в Турция са залесени, след като турският президент Ердоган обяви „Национална мобилизация за залесяване“.

АА

Тюркълмаз описа подробно горските дейности в страната, пред Анадолската агенция (АА), по повод Седмицата на гората.

Той повтори, че горите в Турция са защитени от конституционна разпоредба, като посочи, че няма такава защитна разпоредба в никоя страна по света.

АА

Освен това Тюркълмаз добави, че горската площ, която е била 20,2 милиона хектара преди 20 години, е надхвърлила 23 милиона хектара. „29,8 от площта на Турция е покрита с горски масиви“.

Тези, които посетят районите на пожари в страната, ще видят, че полетата са разчистени, фиданките са засадени и някои от тях са образували зелена покривка, поради растежа на засадените дръвчета."

Например в района Гьойнюк на Болу, Централна Турция, 269 000 фиданки са засадени поетапно към днешна дата в рамките на работата, започнала в региона след пожар, който избухна в горската зона преди 7 години, каза Махмут Шентюрк, регионален директор на горското стопанство.

АА

"Около 250 хектара горска площ бяха увредени от пожара и екипите извършиха залесителни работи в цялата област, без да оставят дори сантиметър необработена земя. Единадесет хиляди плодови фиданки бяха засадени в района. Освен това бяха засадени 258 000 борови фиданки и общо 269 000 фиданки бяха засадени в тази област. Освен това 500 килограма семена от червен бор бяха засадени в района като допълнение“, отбеляза Шентюрк.

Шентюрк заявяви, че са подготвени за сезона на пожарите: „На първо място, ние обучихме нашите екипи как да се борят с пожарите професионално. Освен това, ние специално повишихме осведомеността на нашите селяни относно горските пожари на срещите, които проведохме."

Той подчерта, че не само дърветата горят в горските пожари, но също така екосистемата и всички други живи организми са сериозно увредени.

АА

Молим гражданите да не се палят огньове за пикник през летните месеци, когато метеорологичните условия са екстремни. Освен това, ние молим да не се палят огньове в градини и храсти без наше разрешение, тъй като те могат да се разпространят в горите.

Бихме искали да напомним, че хвърлените край пътя фасове също могат да причинят пожари. Молим нашите граждани да вземат необходимите предпазни мерки за това“, заключи той. 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
2 коментара
Илия

Илия

29.03.2024 | 16:29

Стpacтен и дълъг ceкc със cилен щpaнг, яpки оpгaзми, много cпеpмa, контрoл на еякyлaциятa, пoвишен тестoстеpoн и бeзoпаснo на вcякa възpaст! Вcичко тoва в eдна кaпcyла, кoято ще нaпpави ceкca ви нeзабpавим~--- https://e.vg/alman

Отговори
0 0
Лесовъд

Лесовъд

29.03.2024 | 12:56

Програмата за залесяване в Турция е проста. Държавата предоставя земя безвъзмездно на всеки с единственото задължение да засади дървета. Правото за ползване е за срок от 100години е се унаследява.

Отговори
2 0

Анкета

Как оценявате служебния кабинет "Главчев"?