Чавес нареди: Три минути под душа, в страната няма вода

Къпете се за три минути, на страната не  й стигат вода и електричество, призова съгражданите си венецуелският президент Уго Чавес. Последната година във Венецуела имаше няколко сериозни спирания на тока поради увеличено потребление и недостатъчно финансиране. Положението се влоши от намаляването на нивото на водата в язовирите на вецовете, които осигуряват по-голямата част от електроенергията. Чавес дори ще създаде министерство, което да се занимава с дефицита на електричество.

Някои хора пеят под душа и стоят по половин час. Няма майтап, три минути са повече от достатъчно. Пресметнах, три минути и не мириша, най-сериозна заяви държавният глава по време на заседание на кабинета, предавано на живо по телевизията.

Според социологически проучвания подкрепата за Чавес намалява. Много венецуелци са недоволни от инфлацията от 27 процента, от стагнацията в икономиката, лошите обществени услуги и най-вече от правителството, което не може да се справи с много от тези проблеми. Популярността на президента е спаднала от 61 процента, колкото беше след като печели изборите през февруари, до 52,8 процента миналия месец, а тенденцията за спад продължава.  

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
Мильо

Мильо

22.10.2009 | 22:17

Още ще спадне,а къпането ще се състои в поливане за 1 минута.Чавес играе нещо ,което не е по силите му.Опитва се да забрави ,че свръхсилата която е до него е по-изгодна за страната ,отколкото съюзникът на хиляди километри.

Отговори
0 0

Анкета

Кои са най-важните проекти за Пловдив?