2374

Частната армия на Пригожин публикува екзекуция на "предател" с чук

Евгений Пригожин, близък съюзник на руския президент Владимир Путин, заяви днес, че бившият наемник, който беше заснет да бъде екзекутиран с удар с чук по главата, след като смени страната си във войната в Украйна, е предател.

Пригожин, руски бизнесмен, основал частната военна групировка "Вагнер", реагира на непроверен видеозапис, разпространен в Телеграм, на който се вижда как мъж, идентифициран като бивш наемник на "Вагнер" е екзекутиран, след като признава, че през септември е сменил страната, за да се "бори срещу руснаците".

На кадрите се вижда как мъжът, чието име е Евгени Нужин, на 55 години, е с глава, залепена с тиксо за тухлена стена. Той разказа, че е бил отвлечен в Киев на 11 октомври и се е озовал в едно мазе.

"Удариха ме по главата, изгубих съзнание и се озовах в това мазе", каза той. "Казаха ми, че ще бъда съден". Докато казва тези думи, неидентифициран мъж, който се разхожда в бойно облекло зад Нужин, удря с чук отстрани главата и врата му.

На видеото се вижда как Нужин се свлича на земята, а неидентифицираният мъж нанася още един удар с чука в главата му.

Ройтерс не можа да провери веднага видеото, което се появи в телеграмния канал "Сива зона" - един от няколкото, които според руските медии са свързани с групата "Вагнер". Видеото е публикувано под заглавие "Чукът на отмъщението".

Помолен да коментира видеото с екзекуцията, Пригожин заяви, че видеото трябва да се нарича "Куче получава кучешка смърт".

"Нужин предаде своя народ, предаде своите другари съзнателно", заяви Пригожин, който е санкциониран от САЩ и Европейския съюз за ролята си във Вагнер. "Нужин беше предател".

Пригожин потвърди едва през септември, че е основал "Вагнер Груп" през 2014 г. Това е първото публично признание за връзка, която той преди това отричаше и съдеше журналисти за отразяване.

Групата "Вагнер", първоначално съставена от ветерани от руските въоръжени сили, се е сражавала в Либия, Сирия, Централноафриканската република, Мали и Украйна, наред с други държави.

Пригожин е показан във видеоклип, публикуван през септември, в който набира осъдени в руски затвор за войната, като ги предупреждава, че конфликтът е труден, и определя правила за поведението им. В допълнителни коментари относно видеото с екзекуцията днес Пригожин отправи предупреждение и към други членове на руското общество, които определи като предатели.

"Не забравяйте, че има не само предатели, които захвърлят автоматите си и преминават на страната на врага", каза той.

"Някои предатели се крият в кабинетите си и не мислят за собствения си народ. Някои от тях използват собствените си служебни самолети, за да летят до онези страни, които засега ни изглеждат неутрални. Те отлитат, за да не участват в днешните проблеми. Те също са предатели".

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
5 коментара
Хм…

Хм…

14.11.2022 | 06:45

Интересно, защо “Вагнер”, а не “Прокофиев” или “Соловьов-Седой” например? И защо е това “Z”, свършиха ли буквите от кирилицата, изобретена лично от Петър Велики? Някакъв комплекс от “Колективния Запад” ли виждаме?

Отговори
8 2
Салтиков-Шчедрин

Салтиков-Шчедрин

14.11.2022 | 07:02

А интересно и защо Zидеров на сборищата си пускаше Вагнер..

Отговори
8 2
руски чук за шорошоядска глава

руски чук за шорошоядска глава

14.11.2022 | 14:44

да, направо Червенобузко Прокопиев!

Отговори
0 0
РУСКА СВИНЯ!

РУСКА СВИНЯ!

13.11.2022 | 22:53

ТОВА Е!

Отговори
14 8
Мимито

Мимито

13.11.2022 | 22:52

Северноазиатски "ценности".

Отговори
16 8

Анкета

Ще успее ли новият парламент да излъчи правителство?