Следвайте ни

Чака ли ви карантина на Острова? Хаосът е пълен

viber icon

За пълен хаос с мерките срещу COVID-19 призна британският министър на транспорта Грант Шапс. Различията в правилата за карантина в отделните съставни части на Обединеното кралство са много объркващи за пътуващите.

Повод за това стана най-вече Португалия, след като Уелс и Шотландия наложиха самоизолация на пристигащите от тази страна, докато Англия и Северна Ирландия я оставиха във „въздушните коридори“.

Пристигащите от Португалия, Френска Полинезия, Гибралтар и 6 гръцки острови, подлежат на 14-дневна самоизолация в Уелс, за Португалия и Френска Полинезия това важи и в Шотландия, но Англия и Северна Ирландия не наложиха карантина на  Португалия, Гърция и Френска Полинезия.

Дни наред британците бяха в голямо напрежение след очакванията, че Португалия ще бъде върната в „черния списък“.

Карантината за тази страна бе вдигната едва на 22 август и оттогава повече от 30 000 си резервираха почивки. Мнозина сега похарчиха солидни суми, за да се приберат и да избегнат очакваната карантина от събота.

Грант Шапс обаче поясни, че след като отделните съставни части на кралството – Англия, Шотландия, Уелс и Северна Ирландия, имат собствена политика в борбата с пандемията, така се вземат и отделни решения за карантината.

Основен критерий за британците при вземането на решения е броят на случаите за една седмица на 100 000 души. Ако той е под 20, съответната страна  има шанс да попадне във „въздушните коридори“. Има обаче и други важни фактори, като броят на тестваните хора.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли предложението на ГЕРБ за Велико народно събрание и промени в конституцията?