46

Цакат пазара в Одрин: Турски град свали цените с 30%

Борбата за шопинг туристи в Турция набра скорост и се увеличи вътрешната конкуренция между градовете, пише 24rodopi.com. В Текирдаг обявиха намаления до 30 процента в рамките на ежегодния фестивал на черешата, който започна на 1 юни и ще продължи до 14 юли. Целта е да се отклонят повече туристи от Одрин.

Навсякъде в квартал „Сюлейманпаша“ вече са разлепени стикери на четири езика, включително български и гръцки. Брошури се раздават и на граничните пунктове при влизане в Турция. Освен за отстъпките, в тях са поместени и телефони, на които туристи да потърсят съдействие от властите при нередности, както и превод, ако им се налага.

„Това е много добро за тези, които идват от чужбина за пазар. Направихме 20% отстъпка. Чакаме да дойдат туристите“, казва пред турска медия търговецът Екрем Чорбаджи.

Хюсейн Фидан пък е обявил намаление от 30 на сто. Убеден е, че всеки турист ще е доволен. Казва, че българи идвали освен през уикенда, но вече и през седмицата.

„Очакваме повече туристи да дойдат на този фестивал. Дано дойдат. Чакаме турската икономика да се съживи“, казва още той.

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Коя дата е най-подходяща за национален празник на България?