Следвайте ни

"Бърза помощ" ще изпълнява последни желания на умиращи пациенти

Вдъхновени от служители на "Бърза помощ", които отвели умираща жена на плаж, властите в австралийския щат Куинсланд оповестиха, че пускат в движение линейка, която ще удовлетворява последните желания на пациенти преди смъртта им, предаде Франс прес.

През 2017 г. линейка се отклонила от маршрута си към болница в Куинсланд по настояване на пациентка, която искала за последен път да види океана, преди да умре. На снимка се вижда, че в Хърви бей, на 300 км северно от Бризбейн, служител на "Бърза помощ" е застанал до носилка и е вперил поглед в океана.

Тази седмица правителството на щата Куинсланд оповести, че линейка ще бъде преоборудвана. Тя ще се използва, за да се удовлетворят последните желания на пациенти, които ще могат да се срещнат с децата, внуците си или да посетят музей.

"Удовлетворяването на последните желания на хора е предизвикателство, тъй като е възможно пациенти да се затрудняват да ходят, да стоят седнали или да дишат без кислороден апарат", заяви министърът на здравеопазването на Куинсланд Стивън Майлс.

Тази инициатива, която е единствена по рода си в Австралия, следва примера на холандска програма.

"Програмата "Амбюлънс уиш Куинсланд" ще позволи на преминали медицинско обучение доброволци да помогнат на хора да осъществят последните си желания", отбеляза министърът.

 

 

Димитър Комсийски

Редактор-репортер екип "Спорт"

Димитър Комсийски е магистър по икономика в УНСС. Завършил е висшето си образование през 2000 г. Той е най-дългогодишният журналист на „Пазарджишка Марица”. Работи в екипа на вестника от неговото създаване и до момента, вече над 15 години. .   Още

Коментари

За да публикувате коментари трябва да имате профил в сайта

Коментари (0)

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?