4020

Броят на загиналите при наводненията в Либия нарасна до 11 300 души

Броят на загиналите при катастрофалните наводнения в източния либийски град Дерна нарасна на 11 300 души, съобщи ООН, позовавайки се на либийския Червен полумесец.

Други 10 100 души все още се водят за изчезнали в опустошения град, съобщи Службата на ООН за координация на хуманитарните въпроси, като използва данни на Червения полумесец.

На други места в Източна Либия, в района на Дерна, наводненията са отнели живота на още 170 души, се казва в актуализираната информация.

"Очаква се тези цифри да нараснат, тъй като екипите за издирване и спасяване работят неуморно, за да намерят оцелели", се казва в актуализацията на ООН.

Близо седмица след като бурята Даниел удари североизточна Либия, "хуманитарната ситуация остава особено тежка в Дерна", се казва в актуализацията.

Градът е засегнат от сериозни проблеми с питейната вода и най-малко 55 деца са се натровили от пиене на замърсена вода, се казва в доклада.

В околните райони, повечето от които са преживели години на въоръжени конфликти, ООН предупреди за опасността от мини, които се преместват от наводненията и застрашават цивилните, които влизат пеша.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
2 коментара
Нищо не пишете за войната на краварите срещу Русия

Нищо не пишете за войната на краварите срещу Русия

17.09.2023 | 16:27

Памперса байдън във Виетнам каза че за нас не знае но той отива да ляга да спи Боже какви иди.оти управляват света. И разпалиха война в Европа до нас.

Отговори
2 0
Къде е контранастъплението на украинците

Къде е контранастъплението на украинците

17.09.2023 | 16:24

Колко са жертвите от НАТО

Отговори
2 0

Анкета

Какъв трябва да е следващият кмет на Пловдив?