Бритни Спиърс изтезавала затворници

Американските военни са използвали силна музика за притискане заподозрени терористи. Музикалното мъчение било въведено първо в затвора Абу Гариб в Багдад, а впоследствие и в други бази. Целта на мъченията била да лишат затворниците от сън. Хадж Али, който бил изтезаван в Абу Гариб, разказва, че децибелите били толкова високи, че имал чувството, че главата му ще експлодира.

Подобна практика е забранена от ООН, но не и от правилника на американската армия. Поне 20 документа, разкрити от архива, споменават за пускане на силна музика, която да отслаби съпротивата на затворниците. Според доклад на Пентагона от 2004 година военните използвали песни на Бритни Спиърс, Еминем, Брус Спрингстийн, Би Джийс и др.

В Гуантанамо често била пускана песента Enter Sandman на Металика и Let the Bodies Hit the Floor на хеви метъл групата Драунинг пуул. Изненадващо най-често пусканата на обитателите в затвора песен била I Love You на лилавия динозавър Барни от детското телевизионно шоу. We Are the Champions на Куин пък била любима на американските надзиратели в затвора Кемп Крупър в Ирак.

Фактът, че музика, която съм композирал, е била ползвана за престъпления срещу човечеството, ме отвращава. Това заяви китаристът на Рейдж ъгенст дъ машийн Том Морело, чиято песен Killing in the Name of също била използвана за мъчения. 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
0 коментара

Анкета

Как оценявате служебния кабинет "Главчев"?