71

Британският генерал Сандърс: Не сме готови за Трета световна война

Коментарите му вбесиха адмирал Тони Радакин, който се опита да омаловажи заплахата, пред която е изправена Великобритания, като каза, че Русия не търси пряка война с НАТО, пише The Times

 

Обединеното кралство не е готово за трета световна война. Това заяви напускащият поста началник на британския генерален щаб генерал Патрик Сандърс, цитиран от The Times "Фокус". 

По думите му, Обединеното кралство трябва да бъде по-добре подготвено за такава мащабна война, която може да доведе до смъртта на десетки милиони хора. 

Говорейки в Портсмут на събитие в чест на десанта на съюзниците в Нормандия на 6 юни 1944 г., той посочи, че страната може да предотврати повторение на миналото само като разполага с "надеждна, силна армия“. 

Запитан колко надеждни и подготвени са британските въоръжени сили сега, Сандърс отговори: "Ние със сигурност сме по-подготвени, но все още има много повече за вършене“. 

Коментарите му вероятно ще вбесят адмирал Тони Радакин, началник на британските въоръжени сили, който се опита да омаловажи заплахата, пред която е изправена Великобритания, като каза, че Русия не търси пряка война с НАТО, пише The Times.

Анкета

За кой отбор ще стискате палци на Евро 2024?