Следвайте ни

Британски музиканти без турнета в Европа

viber icon

Промени в правилата за пътуване след Брекзит може да попречи на британските изпълнители да свирят на европейска сцена. Артистите ще се сблъскат с необходимостта от визи и разрешителни когато работят в ЕС, като възникналите промени ще бъдат усетени и финансово. 
 
През последния месец Великобритания и Европейският съюз се обвиняват взаимно за неспособността да сключат сделка, която да е в полза на творческите индустрии.
 
Устойчивостта на европейската музикална индустрия зависи от сключването на споразумение между Обединеното кралство и ЕС, казва Оливие Дарбоа, управляващ директор на една от най-големите френски компании за промотиране на музика.
 
Ако не се намери решение на належащия проблем, ще има все по-малко възможности за британски артисти да пробият на европейския пазар, както и обратното. 
 
Анализ на британската медия „The Guardian“ показва, че през последните 5 години Британските музиканти вече изостават в годишните чартове „топ 50“ в Германия, Франция, Испания и Италия. През 2020, нямаше британски изпълнители в испанските музикални класации. 

Златна Недева

Златна Недева

Журналист

Златна Недева е завършила мултимедийна журналистика в Бормутския университет в Англия. Работила е като радиожурналист в няколко английски медии. Присъединява се към екипа на „Марица“ през 2021 година.   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай