4020

Британски изтребители от база в Румъния са участвали в защитата на Израел

Военни самолети на Великобритания, които са стационирани в Румъния от края на март за мисии на въздушна полиция, бяха изпратени в петък в Близкия изток и са съдействали в събота през нощта за защитата на Израел, съобщава румънската телевизия Диджи 24.

Шест изтребителя Юрофайтър Тайфун (Eurofighter Typhoon) на Британските кралски военновъздушни сили пристигнаха на 25 март в румънската военновъздушна база „Михаил Когълничану“ край Констанца. Тяхната задача е да изпълняват мисии по засилена въздушна полиция под командването на НАТО в продължение на четири месеца, припомня телевизията.

Британският премиер Риши Сунак потвърди вчера подкрепата, оказана от Великобритания на Израел, и каза, че са били изпратени допълнителни самолети в региона в рамките на продължаващите операции в Ирак и Сирия.

Иран нападна Израел в събота през нощта с над 300 дрона и ракети. Техеран предупреди САЩ да не се намесват в конфликта. Американски самолети и системи за противовъздушна отбрана участваха в свалянето на ирански дронове, отбелязва Диджи 24.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
0 коментара

Анкета

Решихте ли за кого да гласувате на 9 юни?