Следвайте ни

Британски археолог твърди, че е открил къщата на Исус в Лазарет

viber icon

Къщата, в която е живял Исус Христос, се намира под руините на манастир в Назарет, твърди британски археолог, който има сериозни доказателства, че е открил дома на Спасителя след 14-годишно изучаване. „Няма да намерите надпис, който казва, че това е къщата на Исус“, признава Кен Дарк, професорът по археология и история в английския университет в Рединг.

Въпросната къща или това, което е останало от нея, може да бъде намерена под манастира „Сестри от Назарет” в Централен Назарет, Израел. Намира се близо до известната църква „Благовещение”, мястото, където много християни вярват, че ангелът Гавраил е информирал Мария, че ще има дете.

Сградата, датираща към I в. пр.н.е., е „типичен семеен дом за времето и мястото си”, казва проф. Дарк. Къщата е изсечена на варовиков склон и включва части от естествена пещера, така че много функции - като стълбище, са оцелели.

   „Не е жалко бедно, но няма и следа от голямо богатство. Това е съвсем обикновено. Ако това е детската среда на Исус, няма причина да вярваме, че той е израснал в нещо различно от много типичен за времето си селски дом в Галилей“, казва археологът. 

Който е построил къщата, е имал много добро разбиране за обработка на камъни, който би могъл да бъде наречен тектон, смята професорът. Йосиф е известен като дърводелец и в оригиналните гръцки текстове той е описан като тектон (майстор). 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

Така де....

Така де....

25.11.2020 | 21:36

Лазарет си е Лазарет, а Назарет е друго нещо, но не и военна полева болница....

Отговори
6 0
Пфууу

Пфууу

25.11.2020 | 18:13

Мухахаха! Това е пълна липса на обща култура. Лазарет!!!

Отговори
8 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще се ваксинирате ли срещу COVID-19?