2374

Британец улови златна рибка с наднормено тегло

Британец улови 30-килограмова златна рибка. Рибарят от Уорчестършир Анди Хакет уловил оранжевия звяр по време на пътуване до Франция в регион, достоен да вдигне тост за такъв успех - Шампан, съобщи BBC.

Гигантът, известен като Морковът, се е появил в езерата Блууотър преди 20 години и оттогава се оказва неуловим.

Но се появяват г-н Хакет и неговата въдица. След 25-минутна битка всичко приключи за гигантската златна рибка, която за мнозина била местна легента като белият кит.

"Ще ти трябва по-голяма купа" - беше първата мисъл на всички, бързо последвана от въпроса дали има достатъчно големи везни, за да претеглят люспестия Морков.

Претеглянето беше успешно и се оказа, че златната красавица тежи почти 30 кг.

И все пак нямаше нужда от планина от картофи за гарнитура на уникалния улов - Морковът беше пуснат обратно, за да остави на друг риболовец шанса да преживее ловна приказка.

Златните рибки, които обикновено се отглеждат като домашни любимци, не достигат повече от няколко сантиметра дължина, но те са част от семейството на шараните, които могат да достигнат впечатляващи размери, а цветните кои понякога носят малки печалби на любителите.

Хакет чува за специалната порода по време на едно от многобройните си пътувания във Франция и казва, че макар Морковът да е бил често виждан заради поразителния си цвят, е било по-трудно да бъде уловен.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
Екзотика

Екзотика

22.11.2022 | 23:53

Скоро някой ще пусне крокодили в Дунав

Отговори
0 0

Анкета

Ще успее ли новият парламент да излъчи правителство?