71

Британец, тероризирал нашенка в Англия, подпали кръчмата й

Наричал я "българска циганка" и "проститутка", защото завиждал на успешния й бизнес. Осъдиха го на година затвор

 

Кралският съд в английския град Шрусбъри осъди на 1 година затвор 49-годишен британец за това, че с продължение на месеци тормозил и обиждал собственичката на българско заведение и дори се опитал да го подпали, съобщи изданието за българите в чужбина "Български новини". 49-годишният Глен Мотърсхед наричал нашенката "българска циганка" и я тероризирал. Жената стоически изтърпяла неговите обиди, "за да запази мира", но най-накрая и омръзнало от наглия клиент и подала жалба.

Свидетелка на грозните сцени разказа пред Кралския съд в Шрусбъри, че по време на натоварена вечер в заведението имало 60 клиенти и девет служители на смяна, когато Мотърсхед пристигнал с дъщеря си. Мъжът започнал да обижда вулгарно българката.

Според очевидката Сузане Франсис, мъжът попитал собственичката "дали е проститутка" и я призовал да "напусне страната му". Франсис смята, че Глен Мотърсхед просто завиждал на сънародничката ни, тъй като била успешна местна бизнесдама.

Същата вечер британецът е помолен да напусне заведението, но той се върнал разгневен и обявил на всеослушание: "Тази нощ ще изпепеля това място" и призовал посетителите си тръгнат.

По-късно персоналът и клиентите усетили силна миризма на бензин и установили, че запалителна течност е излята в помещението през пощенската кутия заедно с куп боклуци. Междувременно съдружникът на българката открил Мотърсхед наблизо. Избухнал спор и той ударил подпалвача, който бил арестуван при пристигането на полицията.

Глен Мотърсхед е признат за виновен по обвинение за расистки тормоз, увреждане на имущество и отправяне на заплахи.

Магистратите са му наложили и забрана да посещава българската кръчма за период от 10 години.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
Шоро

Шоро

08.03.2023 | 22:51

Кога е наш господар съм тих, като шопар у царевица, ако беше руснак щях да квича и да цъкам плюсове-минуси!

Отговори
0 0

Анкета

Кои партии и коалиции може да сформират правителство след вота на 2 април?