Следвайте ни

Британците скочиха на ВВС заради смъртта на принц Филип

viber icon

Хиляди британци критикуват английската медия БиБиСи, след като всички всички телевизионни програми бяха заменени с отразяването на смъртта на принц Филип, херцог на Единбург. 
 
Медията получила толкова много оплаквания, че се наложило да създаде специална страница в онлайн платформата сиq предназначена само за оплаквания, свързани с отразяването на смъртта на принца. 
 
Зрителите пренесоха оплакванията си и в туитър.  

„Току що разбрах, че БиБиСи 1 и 2 са отменили всичките си телевизионни програми, включително финала на Мастършеф, за да показват едно и също отразяване на смъртта на принц Филип по двата канала. Искрено съм объркан защо смятат, че това е добра идея“, споделя потребител. 
 
Оказа се, че не само телевизионните, а и радио каналите отменили предвидените програми.

„Аз ли съм единственият, който смята за нелепо, че по всички радиостанции на БиБиСи звучи едно и също предаване в чест на принц Филип. Чувствам се все едно съм в Източна Европа преди 40 години“, сподели друг потребител в социалната мрежа. 
 
Освен това снощи след 22:30 БиБиСи 4 спря предаването на всякакви програми, като вместо това имаше черен екран с надпис „Програмите на БиБиСи 4 са спрени. Моля превключете на БиБиСи 1 за актуални новини.“

Някои зрители спекулират, че английският медиен гигант е принуден да предава единствено отразяването на смъртта на принц Филип.  

Златна Недева

Златна Недева

Журналист

Златна Недева е завършила мултимедийна журналистика в Бормутския университет в Англия. Работила е като радиожурналист в няколко английски медии. Присъединява се към екипа на „Марица“ през 2021 година.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на извънредните парламентарни избори през юли?