2374
Следвайте ни

Британците не искат бял дядо Коледа - държат и да е гей

viber icon

Дядо Коледа е твърде бял и твърде хетеросексуален за болшинството от младите британци на възраст между 18 и 24 години, съобщава „Дейли Мейл“. Медията цитира проведено социологическо проучване от YouGov.

60 процента от британците в тази възрастова група смятат, че няма нищо лошо в това добрият старец да е гей. Сегашният побелял и брадат бял мъж е образ създаден от Кока Кола през 30-е години на миналия век. 

17 процента от лесбийките и гейовете обаче искат старецът да си остане як мъж както досега.

Против превръщането на този красив образ в хомосексуалист са и 65% от хората над 60 години. 

Оказва се, че 50% от британците нямат нищо против Дядо Коледа да не рус със сини очи, а поне да е мургав като човек от Близкия Изток. 

Според тях, грък, роден в Мала Азия, какъвто е първообразът, означава, че трябва да изглежда като жител на Багдад.

Проучването на YouGov показва, че болшинството от хората – мъже и жени, отхвърлят категорично идеята в ролята на този вълшебен образ да е жена. И все пак – 45% от жените искат той да си слага червило и да замени червения кафтан с рокля. 

В Обединеното кралства не са отворени към идеята Дядо Коледа да е африканец. В Щатите подобно проучване показа, че две трети подкрепят тази идея. 60% от американците нямат и нищо против той да е с азиатски черти.

Проучването на острова е направено след като норвежкото правителство пусна наскоро реклама, в която вълшебният старец целува страстно друг мъж. Тя бе по повод 50-годишнината от края на законодателната дискриминация на хомосексуалистите в Норвегия. 

 

 

Росен Саръмов

Росен Саръмов

Репортер-редактор - екип "Общество"

Росен Саръмов е випускник на Английската гимназия в Пловдив. Завършил е МИО и има магистратура по Външна търговия. Владее отлично английски и руски език.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (3)

Джендъри

Джендъри

24.12.2021 | 18:55

Сър

Отговори
1 1
Първо-

Първо-

24.12.2021 | 18:36

Това е фалшива информация на платени "медии", промиващи мозъци! И второ- тия на Запад са тотално изтрещели,щом позволяват такива загубеняци да пишат подобни"статистики"!Я уважаемите "статистици" да спретнат подобно "изследване" за мненията на мюсюлманите за Мохамед-и после ще пищят-аз съм Шарли....

Отговори
3 1
КУКУ_Леле_Пловдивчанин_АХАХАХА

КУКУ_Леле_Пловдивчанин_АХАХАХА

24.12.2021 | 18:29

Браво, само така, какво кажат и тук така ще е!

Отговори
1 2

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кои са най-големите предизвикателства пред новото правителство през 2022-ра година?