1553

Британци преследват суперяхтите на Абрамович и в Турция

Две мегаяхти, собственост на руския олигарх Роман Абрамович, закотвени в турски пристанища, си "играят на криеница" заради евентуален международен съдебен процес.

Ройтерс

Абрамович беше санкциониран от ЕС след началото на руската инвазия в Украйна.

Ройтерс

55-годишният олигарх, който загуби собствеността на британския футболен гигант Челси, на скоро успя са спаси в Турция яхтата „Еклипс“, на стойност 1,2 милиарда долара и „Май Соларис“, друга мегаяхта на стойност 500 милиона долара.

Ройтерс

Руските богаташи плащат невероятни суми на адвокатски кантори, за да спасят своите яхти, самолети и имоти.

Ройтерс

Екипите за сигурност и разузнаване на страните членки на ЕС, особено САЩ и Англия, преследват суперяхтите в пристанищата по света.

Ройтерс

От друга страна, подставени компании, адвокатски кантори, спедиторски агенти предлагат астрономически числа за помощ. Има "преследваща търговия" за милиарди долари от Адриатическо море през Средиземно море до Егейско море и дори до Карибите.

Ройтерс

Преследването за милиарди долари създаде криза и в Бодрум

 

"Еклипс" беше закотвена в курортното градче Мармарис, в югозападната турска провинция Мугла. „Май Соларис“ на Абрамович беше известно време до пристанището на световноизвестния туристически център Бодрум.

Ройтерс

Британските адвокати обаче разбраха, че Круизния порт в Бодрум, Global Ports Holding е компания, листвана на лондонския фондов пазар. Пред британски медии, адвокатите настояха, че приемането на Амбрамович да закотви яхтата си в круизното пристанище би означавало „нарушаване на санкциите“.

Въпреки че пристанищните власти в Бодрум казват: „Все още не сме получили такса“, събитието ескалира в британските медии. Според твърдението на адвокат Билту, Абрамович плаща 10 хиляди паунда на ден, тоест 200 хиляди турски лири, за престоя на Май Соларис, съобщава Евронюз.

Докато западните медии тръбяха подобни твърдения, двете яхти тихомълком напуснаха двете турски пристанища.

„Еклипс“ пристигна в залива Гьочек, до Фетийе, далеч от любопитни погледи, отстоявайки на известно разстояние от брега. Местните медии предполагат, че гигантската яхта на есен „вероятно ще бъде принудена да акостира в близко пристанище STFA, собственост на турски холдинг“.

„Май Соларис“ сега е закотвен край яхтеното пристанище Ялъкавак в квартал Бодрум, защото е твърде голяма по размери. Преди края на годината ще бъде принудена да намери по-голямо пристанище.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
Филибелия

Филибелия

14.06.2022 | 18:34

Потопете ги! Това са кървавите пари на обикновенните руски хора,а не на Путлеровците.

Отговори
2 0

Анкета

Коя дата е най-подходяща за национален празник на България?