1553

Браво! Стюардеса помогна за раждане по време на полет

Стюардеса от американската авиокомпания Frontier Airlines е проявила изключително хладнокръвие и професионализъм и помогнала на пътничка да роди по време на полет, съобщи „Евронюз“. Когато 35-годишната Даяна Джиралдо забелязала, че майката има контракции по време на тричасовия нощен полет от Колорадо до Флорида, тя се намесила, за да помогне.

Водите на 27-годишната Шакерия Мартин изтекли няколко седмици преди термина и се наложило Джиралдо да изроди бебето в тоалетната на самолета. Но изключителният ѝ професионализъм не приключил с това.

"Най-голямото ми притеснение беше, че когато бебето излезе, то не се движеше", каза Джиралдо пред репортери на Орландо ТВ.

"Щом не диша, значи има нещо в дихателните си пътища, което предполагам, че е околоплодна течност. Не съм лекар, но предположих, че точно това блокира дихателните пътища на новороденото".

Джиралдо взела бързо решение и започнала да прави леки компресии на гръдния кош, разтривайки в същото време гърба на момиченцето, за да стимулира белите му дробове. Екипът използвал и кислородна маска за бебето, което само няколко минути по-късно започнало да диша самостоятелно.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Каква коалиция има най-голям шанс да спечели изборите на 2 октомври?