1553

Браво на ЕС! Всички телефони стават с еднакви зарядни

EС прие универсално зарядно за всички телефони. Представители на 27-те страни-членки и евродепутатите се споразумяха за универсално зарядно за смартфони, таблети, конзоли и цифрови фотоапарати. То ще бъде въведено до есента на 2024 година, а следващ етап - и за лаптопите.

От тогава „Ейпъл“ ще трябва да смени конектора на своите Айфони, продавани в Европа. Европейската комисия настоя за един мобилен порт за зареждане преди повече от десетилетие.

През 2018 г. 29% от мобилните телефони са използвали стандарта USB, който ЕС днес наложи за единен. А тези с порта на Apple са били 21%. Останалите са използвали по-стария стандарт USB-B, обяснява агенция Ройтерс.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
2 коментара
Ssss

Ssss

08.06.2022 | 08:12

Добре ще е да се универсализират и акумулаторите към портативните уреди и инструменти- винтоверти и всякакви безкабелни инструменти, робопрахосмукачки и т.н. Предполагам в скоро време ще се наводним с всякакви безкабелни кухненски уредчета. Голяма част са на базата на батерии 18350 и разликата е само в присъединителните размери с милиметри на конекторите им.

Отговори
2 0
Много рационално Много напредничаво

Много рационално Много напредничаво

07.06.2022 | 22:09

Кък казва една Българска поговорка Със камата докато режеш може и да се порежеш Тъй така и със нашите еврейски тъпънари Иначе са луди интернационалисти и Либераси Ако може целия Свят да биде техен Но във случая се самоизолират Дали те се самоизолират или искат нас живеещите на Европейския континент да бъдем изолирани А иначе либераското им чифутско плямпане включва думички като Алтернативен гъзоносител Или конкуренция Пазар Пазарни взаимоотношения Да разбием Монопола И Ко общо има тва говорене със кабельосването и батереите Европски Май Монополчето чифутско със перспектива е зад кулисите Ще ни превръщат във необитаем остров ли Или във едно огромно по мащабите си Еврейско Белене или Гулак Откъснати от технологиите на Останалия Свят И нека не забравяме ония Божий Слова Пътя към АДА е послан със добри намерения

Отговори
4 8

Анкета

Кой е най-добрият изход от политическата криза у нас?