Следвайте ни

Бойко Борисов пристигна на посещение в Египет ВИДЕО

viber icon

Премиерът Бойко Борисов пристигна на посещение в Египет, където утре ще участва в официалното откриване на новата военноморска база „Бернис“ на брега на Червено море.

В рамките на визитата си българският премиер ще проведе двустранна среща с президента на Арабската република Египет Абдел Фаттах Ас-Сиси, на която ще обсъдят въпроси от общ интерес за двете страни и теми от международния дневен ред, съобщиха от пресцентъра на Министерски съвет.

"Пристигнах в Египет, където утре по покана на президента Абдел Фаттах Ас-Сиси ще участвам в официалното откриване на новата военноморска база „Бернис“ на брега на Червено море.

Обектът е стратегически пункт в осигуряването на южния фланг на страната. По време на посещението си в Египет ще проведа среща с президента AbdelFattah Elsisi - عبد الفتاح السيسي.

С него ще обсъдим двустранното сътрудничество в политическата, икономическата, енергийната, културната, образователната сфера", написа Борисов във Фейсбук.
Египет е най-големият търговско-икономически партньор на България в Близкия Изток и Африка, като през годините двете страни поддържат активен политически диалог.

Премиерът Борисов ще бъде на церемонията в „Бернис“ по личната покана на президента Ас-Сиси. Обектът е една от трите нови стратегически военноморски бази на бреговете на Средиземно и Червено море, чието създаване египетските въоръжени сили обявиха през 2017 г.

В делегацията на министър-председателя Бойко Борисов е вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Карачаканов.

blitz.bg

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кого бихте гласували, ако изборите бяха днес?