46

Бой в парламента прати турски депутат в интензивното, спасиха го с електрошок

Депутатът от турската опозиционна Добра партия Хюсейн Йорс беше приет в реанимацията в интензивно отделение след юмручен бой в турския парламент (Меджлис) вчера.

DHA

До екшъна се стигна след остри дебати на обсъждането за бюджета за 2023 г.

На дискусията избухна скандал между депутата от Добрата партия Юмит Йълмаз и заместник-председателя на групата на управляващата Партия на справедливостта и развитието (ПСР) Бюлент Туран. Спорът бързо прерасна в юмручен бой между много от депутатите.

В разправията депутатът от ПСР Зафер Ъшък удари колегата си от Добрата партия Хюселеин Йорз, който страда от сърдечно заболяване. Йорс получи сърдечен спазъм след удара.

DHA

След като беше хоспитализиран, Йорз беше приет по спешност в интензивно отделение. Сърдечният му ритъм бе нормализиран с електрошок.

Говорителят на Добрата партията Кюршат Зорлу и заместникът Айлин Джесур посетиха Йорз в болницата в Анкара.

„Днес е тъжен и срамен ден за парламента на Турция. Ако Йорс беше дошъл с пет минути закъснение в болницата, може би щяхме да го загубим“, сподели Зорлу след посещението.

Заместник-председателят на групата на ПСР Мустафа Елиташ също дойдоха на свиждане на Йорз в болницата. Елиташ заяви, че „лекарите не приемат посетители в интензивното отделение, но Йорз е в добро състояние“.

Депутатът от управляващата партия ПСР Зафер Ъшък, който удари Йорс заяви, че няма да се извини. „От време на време се случват такива неща в Народното събрание. Няма да се извинявам, нашата група ще публикува изявление, ако е необходимо“, допълни Ъшък.

DHA

Междувременно председателят на парламента забрани на Ъшък да присъства на две заседания на събранието в съответствие с член 163 от Правилника за дейността на Меджлиса.

По-късно лидерът на Добрата партията Мерал Акшетер също посети Йорз в болницата. "За щастие той сега е добре. Остро осъждам неуважението към волята на нацията и партията ни в нашето събрание. Ничий юмрук няма да ни откъсне от пътя на истината и правдата!" написа Акшенер в Туитър.

Други опозиционни лидери и депутати също навестиха пострадалия депутат в болницата.

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Кой да стане кмет на Пловдив, ако Здравко Димитров хвърли оставка?