Следвайте ни

Борисов от Мюнхен: С дипломация и мир решаваме проблемите на сигурността

viber icon

Премиерът Бойко Борисов кацна на летището в Мюнхен, където ще участва в конференцията по сигурността на 14 и 15 февруари.

"Малко вятър. Зима е, колкото повече дъжд и сняг, толкова по-добре", бяха първите думи на премиера пред местна медия след коментар, че е донесъл лошото време в Германия.

"Западният свят трябва да се намеси по-активно за разрешаването на конфликтите в Сирия, Иран, Афганистан, навсякъде, където има проблеми...", заяви Борисов.

Тероризмът, коронавирусът, нелегалната миграция създават проблеми и паника. Но на първо място - дипломация и мир, каза още той.

За 56-та поредна година конференцията в Мюнхен ще събере близо 500 световни лидери, които ще направят преглед на настоящите и бъдещите предизвикателства пред сигурността.

Участниците в Конференцията ще обсъдят разширяването на сътрудничеството в областта на отбраната и международните отношения като цяло. Сред темите на събитието в Мюнхен ще бъдат и последиците от изменението на климата, както и актуални въпроси от глобалната външна политика като Либия, Източна Азия.

 

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?