Следвайте ни

Борисов на срещата на върха на ЕНП: Забавянето на ваксините вече е и политически проблем

viber icon

Председателят на ГЕРБ Бойко Борисов участва днес във видеоконферентна среща на върха на ЕНП. Това съобщиха от пресцентъра на ПП ГЕРБ.

Във фокуса на разговорите бяха темите за доставките на ваксини и за отношенията на Съюза с Турция и Русия, които държавните и правителствените ръководители ще обсъждат на започващия днес Европейски съвет.

Пред своите колеги от ЕНП Бойко Борисов изтъкна огромния труд, който ЕК и лично председателят ѝ Урсула фон дер Лайен са положили за поръчката на достатъчен брой ваксини за населението на ЕС.

„В тази нелека ситуация е дори още по-важно фирмите-производителки на ваксини да спазват договорите си с ЕК, защото от това пряко зависи хода на имунизационните кампании в страните-членки. Забавянето с доставките на ваксини вече се превръща и в политически проблем“, коментира Борисов.

В тази връзка той приветства заявената готовност от страна на ЕК да се приложат различни мерки спрямо фармацевтичните компании, за да се ускори снабдяването с медикаментите.

„Основните ценности на ЕС са единството и солидарността. Нека да го покажем. Нито една страна не бива да бъде оставяна сама в тази криза и където има нужда – да помагаме“, подчерта председателят на ГЕРБ.

По темата за отношенията на ЕС с Турция и Русия, Борисов бе категоричен:„Мир и дипломатичност – така трябва да се решава всеки един проблем. Двете страни са важни наши партньори и поддържането на активен диалог с тях трябва да продължи. Като най-голяма европейска партия обаче ние сме длъжни да не допускаме компромис в нашите отношения със спазването на основните европейски ценности и взаимното уважение“.

В заключение лидерите на ЕНП пожелаха успех на Борисов и ГЕРБ на предстоящите на 4 април парламентарни избори в България.

„За мен винаги е било чест да съм част от семейството на ЕНП. Благодаря за подкрепата през годините. За ГЕРБ, както и за ЕНП - толерантността, спазването на демократичните принципи и гарантирането на по-добри условия за живот на хората са основни приоритети. Имаме план за развитието на страната и той е ясно разписан с програмата ни. Уверени сме, че можем да изведем страната и икономиката напред“, отбеляза председателят на ГЕРБ.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

Сахер

Сахер

25.03.2021 | 15:06

Ще се разходи...ще смени обстановката може да има сахер с кофи'то...

Отговори
0 0
Въпрос

Въпрос

25.03.2021 | 15:03

Какво точно ще прави там? Или въпроса може да е къв ша го дърви??? Той вече е само за фон...играе храста...

Отговори
1 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кой е най-добрият вариант за страната след изборите?