Следвайте ни

Борисов: Има дата за среща между Западните Балкани и ЕС ВИДЕО

viber icon

Има дата за среща между държавите от Балканите и ЕС, за присъединяването на страните към Евросъюза.Темата стои и България ще я сложи още два пъти на масата. Това каза премиерът Бойко Борисов, пише "24 часа".

Той говори на Годишния форум за устойчивост на Западните Балкани с фокус върху борбата с насилствения екстремизъм. Събитието се организира от Международния републикански институт на САЩ (IRI) и се провежда в София от 12-14 декември. То е с подкрепата на Бюрото за конфликти и стабилизиращи операции към Държавния департамент на САЩ и в сътрудничество с българското Министерство на вътрешните работи.

"Балканите сме успели да направим така, че да ни обърнат внимание. Повече от 10-15 години Балканите не предизвикваха интерес. Радвам се, че със започването на нашето председателство и слагайки темата Западни Балкани многото процеси, които последваха, трайно поставиха тази тема в центъра на вниманието и на европейските колеги и на САЩ. Надявам се Северна Македония да покаже разликата в развитието си и в същото време очаквам с повече разум останалите държави, които искат да се присъединят към ЕС внимателно да си премерват поведението и стъпките. Разкрачената поза не е полезна за никого - или си в НАТО или не си", каза Борисов. 

 

 

 

"Вече има дата за среща на върха на ЕС и Западните Балкани по време на председателството на Хърватия в Загреб и съм щастлив, че колегата Пленкович също сложи тази гореща тема", каза още той. 

"За нас като балканци е много важно да не оставим нито на европейците, нито на американците да загубят доверие с нас", каза премиерът. 

 

Очаквайте подробности.

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари

Публикувай

Коментари (0)

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?