Следвайте ни

Борисов благодари на САЩ, срещна се с Орбан и Вучич

viber icon

Поредните важни срещи в Словения имаше премиерът Бойко Борисов. Той се видя със заместник помощник държавния секретар на САЩ за Европа и Евразия Матю Бойс.

"Абсъдихме инициативата „Три морета“, в която България участва заедно с още 11 европейски държави. Инициативата има важна роля в задълбочаването на интеграцията на страните от региона между Балтийско, Адриатическо и Черно море и създаването на по-голяма свързаност между тях по линията Север–Юг в областта на енергетиката, транспорта, комуникациите, информационните технологии, бизнеса.

Благодарни сме за подкрепата на САЩ за изпълнението на приоритетни инфраструктурни проекти като междусистемната газова връзка Гърция-България (IGB) и на терминала за втечнен природен газ край Александруполис в Гърция. Това е гаранция за сигурността на енергийните доставки не само в страната ни, но и в целия регион", написа Борисов в личния си профил.

Той се срещна и със сръбския президент Александър Вучич, като обобщи резултата:

"Продължаваме усилената работа по АМ „Европа“ и „Балкански поток“, които са проекти от огромно значение, не само за България и Сърбия, но и за целия регион. По трасето на "Балкански поток" вече са разнесени 474 км. тръби, от които 468 км. са заварени, а участъкът на АМ „Европа“ от Драгоман до Сливница ще бъде завършен предсрочно до ноември. Уверих сръбския президент, че независимо от трудностите заради пандемията, ускорената реализация на двата проекта е сериозен ангажимент на България".

Премиерът Борисов успя да се види и с унгарския си колега Виктор Орбан. После поговори и с домакина - премиерът на Словения. Янез Янша.

 

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли предложението на ГЕРБ за Велико народно събрание и промени в конституцията?