Следвайте ни

Борисов: Атаката срещу мен идва от Изток ВИДЕО

viber icon

Министър-председателят Бойко Борисов обяви, че е очаквал историята с къщата в Барселона да се завърти отново в медиите. Той коментира публикуваните в каталунското издание "Ел Периодико" подозрения, че е замесен в схема за пране на пари, като ги обвърза със скандала при шествието с президента Румен Радев в сряда. Борисов заяви още, че във всичко това вижда и следа от изток, пише дир.бг.

"Защо това се случва, когато се говори за най-бедните райони в Северозапада, когато се борим да вземем повече пари, точно сега излезе? Няма да ме разколебаят. Ще строим, ще работим. Преди 2 месеца ни предупредиха. Те трябваше да излизат в понеделник, вторник, сряда, четвъртък, по една статия. Обаче нещо се объркаха. Целта беше шествието да бъде пикът, за да се направи пуч. Почти сигурен съм, че идва от изток и съм се хванал на няколко рубли с колеги на бас какво ще излезе накрая", заяви Бойко Борисов.

Той коментира темата в кулоарите на Европарламента в Брюксел, където заедно с другите лидери от ЕС участва в тежките преговори за новата бюджетна рамка.

"Беше подготвено, знаехме го, очаквахме го", подчерта Борисов и конкретизира: "Нито имам къща, нито имам имоти, нито съм ходил в Барселона. Сигурно преди 15 години съм ходил като кмет. Нямам нищо общо с тези фирми, някои хора не съм виждал по 20 години. Никоя служба, власт, прокуратура, полиция не ме е потърсила да ме пита това вярно ли е. Аз се отнасям с разбиране към шествието на моя съсед по месторабота. Не казвам, че президентът седи зад това. Децата, разузнавачите от ГРУ, които сега са и в Европарламента, го говориха всичко това. Това беше преди година близо. Започна 2015-а, 2016-а, 2017-а, едно и също", каза Борисов.

На въпрос дали е влизал в комуникация с авторите на материала от "Ел Периодико", той отвърна:

"Защо да отговарям за нещо, за което не са открити доказателства. Това да познаваш или не някого, не те прави замесен в каквото и да било. Все едно да ме питате, дали съм виждал някого преди 15-20 години. С моята интензивност на работа, понякога забравям".

Рано тази сутрин "Ел Периодико" припомни историята с къщата в Барселона. Според изданието в края на март 2019 г. българска организация с наименование MC BUUP - Movimiento Civil Bulgaria Unida (Гражданско движене "Обединена България") е подала сигнал до каталунските власти. В него се твърди, че моделът Борислава Йовчева и семейството ѝ живеят в луксозна вила, закупена за 3 милиона евро, а във финансирането през офшорки в Кипър има руска връзка. Според изданието сигналът е предизвикал разследване от страна на антикорупционното звено на местната полиция, което проверява дали произходът на парите е свързан с Бойко Борисов.

Повод за това е кампанията преди евроизборите през 2019 година, когато от БСП обвиниха премиера, че използва посредничеството на свои роднини за управление на финансови ресурси в чужбина, в това число и въпросната къща в Барселона. Още тогава Бойко Борисов коментира в детайли случая. Той заяви, че няма къща в Барселона и отрече когато и да било във времето някой друг да му е управлявал бизнеса.

"Ние сме много сложна рода. С единия братовчед не съм се виждал от 40 години. С другите братовчеди не си бяхме говорили от 30 години. Сега, като се видим, си махаме. Ние сме родени в една къща и не си говорим. Двама от тях съм ги бил и затова не си говорим, въпреки че живеят в Банкя. Аз не си говоря с тях - те ли ще ми управляват бизнеса? За една помпа се бихме", каза тогава Борисов.

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще помогне ли извънредното положение у нас срещу коронавируса?