46

Борис Джонсън връчи виртуално на Зеленски наградата "Чърчил"

Отиващият си министър-председател на Обединеното кралство Борис Джонсън връчи международна награда "Уинстън Чърчил" на украинския президент Володимир Зеленски. Церемонията се състоя в резиденцията на Джонсън на "Даунинг стрийт" и Зеленски участва в нея чрез видеовръзка, се казва в изявление на канцеларията на британския премиер, предава БГНЕС.

"Демонстративната Ви непокорност, достойнството Ви, неизчерпаемото Ви чувство за хумор трогнаха милиони хора, <...> Вие се превърнахте в символ на героизма на украинския народ", заяви Джонсън, връчвайки наградата от името на Международното дружество на Чърчил.

"Знам, че вдъхновена от Вашето лидерство, Украйна не само може да победи, но и ще победи, а когато този ден дойде, а той ще дойде, Украйна ще се възроди и ще заеме мястото си на свободна и независима страна", каза Джонсън, който трябва да напусне поста си в началото на септември.

В обръщението си Зеленски отбелязва, че победата на Украйна ще бъде възможна само ако западните съюзници "продължат да доставят достатъчно и ефективни, модерни оръжия", така че украинските сили да могат да ги използват, за да "сломят нападателния потенциал на Руската федерация".

Според интернет страницата на Международното дружество "Чърчил", наградата, която Зеленски получи, се присъжда на хора, които са "демонстрирали изключителни лидерски качества, характерни за военния лидер сър Уинстън Чърчил". Сред досегашните носители на наградата са принц Чарлз Уелски, британските премиери Маргарет Тачър и Джон Мейджър, както и държавните секретари на САЩ Мадлин Олбрайт и Джеймс Бейкър.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
4 коментара
Зеленски

Зеленски

27.07.2022 | 08:16

Браво на Зеленски!Де и ние да имахме премиер,който толкова да милее за родината ни и да защитава така всеотдайно националните ни интереси!Патриот за пример!Поклон!

Отговори
4 2
Смях

Смях

27.07.2022 | 00:47

Слава да биха се достойно и не само мъже и други! Покой и чест за падналите. Време е всичко да приключи мирно трябва да сложат оръжие Украйнците!

Отговори
2 7
Слава Україні❤️Братя ПОКЛОН ГЕРОИ! БОГ ДА БЛАГОСЛОВИ УКРАИНСКИТЕ ГЕРОИ

Слава Україні❤️Братя ПОКЛОН ГЕРОИ! БОГ ДА БЛАГОСЛОВИ УКРАИНСКИТЕ ГЕРОИ

27.07.2022 | 00:03

Слава Україні❤️Братя ПОКЛОН ГЕРОИ! БОГ ДА БЛАГОСЛОВИ УКРАИНСКИТЕ ГЕРОИ НЕКА БОГ ДА ВИ БЛАГОСЛОВИ, МОМЧЕТА! БИЙТЕ СЕ ЗА СВОБОДАТА СИ, БИЙТЕ СЕ ЗА ЗЕМЯТА СИ, ПАЗЕТЕ СЕМЕЙСТВАТА СИ, ДОМА СИ И ВЯРВАЙТЕ В БОГА! ВЕЛИКАТА ОТЕЧЕСТВЕНА ВОЙНА ЗА ВАС ЗАПОЧНА! НЕКА БОГ ДА ВИ БЛАГОСЛОВИ! ЦЯЛА ЕВРОПА СЕГА ВАЗИ ГЛЕДА!

Отговори
6 4
Смях

Смях

26.07.2022 | 23:59

Те това са новите технологии виртуална награда за виртуалния победител и като свършила виртуалната игра, суровата действителност пристрастен към наркотиците г-н Зеленски лапнал олово за закуска украинският народ го трие от стените на бункера в който е играл!

Отговори
5 7

Анкета

Каква коалиция има най-голям шанс да спечели изборите на 2 октомври?