Следвайте ни

Борис Джонсън обяви смразяваща COVID новина ВИДЕО

viber icon

Новият мутант на коронавируса, открит най-напред в Кент, Англия, е с 30% по-смъртоносен от стария, освен, че е и по-заразен - това заключение на учените обяви тази вечер премиерът на Великобритания Борис Джонсън в обръщение към нацията.

Изследователи от правителствената консултативна група за нови и възникващи респираторни вирусни заплахи (NERVTAG) стигнаха до заключението, че новият щам вероятно ще убие 30% повече хора от стария, съобщи днес Робърт Пестън от ITV. 

Новият щам, който беше открит за първи път в Кент, се предава по-лесно от по-стария, което означава, че заразява повече британци. С него се обяснява големия скок на броя на случаите във Великобритания през последния месец.

Британският щам, както е вече известен, бе открит у пациенти в много европейски страни, а също в Китай и САЩ.

Професор Нийл Фъргюсън, който е член на NERVTAG, заяви днес пред Пестън: „Реална е възможността новият вариант в Обединеното кралство да увеличи риска от смърт, но все пак остава значителна несигурност.

"Четири групи - Imperial, LSHTM, PHE и Exeter - са сравнили връзката между положителни проби на пациенти с новия вариант спрямо старите щамове, и риска от смърт.

 

"Това предполага 1,3 по-голям риск от смъртен изход. Тоест при 60-годишните биха могли да починат 13 на всеки 1000 души, сравнено с 10 на 1000 при старите щамове.“

Проф. Фъргюсън обаче предупреди, че само осем процента от смъртните случаи съдържат информация за това кой щам са имали.

Според публикуваните днес документи, учените са изчислили, че новият щам е с 56% по-заразен от другите щамове.

Коментари (3)

НОСТРАДАМУС

НОСТРАДАМУС

22.01.2021 | 22:38

Ами аз специално,никога не съм и очаквал нещо хубаво до дойде от алчната Англия.

Отговори
8 1
Anatema

Anatema

23.01.2021 | 09:33

glupak

Отговори
2 1
Anatema

Anatema

23.01.2021 | 09:35

Alchnata Angliya hrantuva 200 000 bulgari ! Alchnata Angliya e s nay-golyamata demokratsiya v Evropa ! Alchnite anglichani sa nay-kulturnite hora na Evropa !

Отговори
1 2

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай