2374
Следвайте ни

Борба със стреса: Берлинското метро пусна билети за ядене с аромат на канабис

viber icon

Операторът на обществения транспорт в Берлин (BVG) предлага тази седмица на пътниците, стресирани от ковид кризата и пазаруването за Коледа, ядлив билет с аромат на конопено масло, съобщи АФП, цитирана от БТА.

"Хората, които искат да прекарат спокойна Коледа, го правят с нас - BVG. И за да им осигурим допълнителен релакс, намерихме начин", обяснява във видеопрезентацията си компанията оператор на обществените автобуси, трамваи и метрото в Берлин. "Конопеният билет", който се предлага до петък тази седмица, е замислен най-вече, за да послужи за справяне със стреса около Коледа, обяви компанията, привикнала към маркетингови кампании, около които се вдига много шум. Дневният билет с цена от 8,80 евро е направен от ядивна хартия, имрегнирана с фин слой конопено масло - максимум три капки.

След като срокът на валидност на билета изтече в полунощ, той може да бъде консумиран. За разлика от цветовете на растението, семето на конопа не съдържа психоактивни субстанции като тетрахидроканабинол и канабидиол. Маслото е напълно безопасно за здравето и употребата му е напълно легална, уточни операторът на обществения транспорт в Берлин.

Тази инициатива не е израз на позиция в дебата за легализирането на канабиса, чиято продажба новото германско правителство предвижда да разреши в оторизирани магазини, уверяват транспортните власти на германската столица. Те допълват, че са срещу всякаква форма на употреба на наркотици.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кои са най-големите предизвикателства пред новото правителство през 2022-ра година?