Следвайте ни

Бонус за море! Ето къде плащат почивката на ваксинираните

viber icon

Нов бонус дават в Кипър на хората, които се ваксинират - държавата ще има плаща част от почивката през юли и август.  Това са част от одобрените от правителството мерки за насърчаване на имунизациите, предаде БНР.

220 хотели ще предлагат намалени цени за ваксинирани поне с първата доза и за преболедували коронавируса през последните 6 месеца. Новата програма започва от 15 юли и продължава до 31 август. Определената максимална цена за двойна стая със закуска с престой поне три нощувки е 80 евро на ден. Част от хотелите обявиха цени и от 50-60 евро. Държавата покрива 35% от сумата и да почиващите остават от 33 до 50 евро за нощувка.

 От този стимул могат да се възползват всички постоянно живеещи в Кипър, включително българите, които отговарят на двете условия за здравния им статус. Правителствената програма за субсидирана ваканция не само ще подкрепи туризма и хотелите, но се очаква и да насърчи хората, особено по-младите, да се имунизират. Досега почти 68% от населението в Кипър са получили поне първа доза, а близо 58% са напълно ваксинирани.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво ще се случи в България след изборите на 11 юли?