71

Богатството на Абрамович се срина, търси си къща в Истанбул

Енигматичният руски милиардер и олигарх Роман Абрамович, бивш собственик на английския отбор Челси, отново е в светлината на прожекторите. Британската преса съобщава, че той активно търси жилище в Истанбул като част от плановете си да придобие турски спортен клуб.

 

Британските правителствени санкции бяха наложени на Абрамович поради потенциални връзки с руския президент Владимир Путин, като по този начин го принудиха да се откаже от много придобивки.

 

Британският новинарски сайт Мирър съобщи, че дейностите на милиардера на територията на ЕС са били драстично ограничени поради наложените му санкции, като новият му адрес потенциално е посочен като Турция. Съобщава се, че през последните месеци Абрамович прекарва голяма част от времето си в Истанбул.

АА

Той привлича вниманието с  показните си яхти, които успя да спаси в Турция, оценени на колосалните 1,2 милиарда долара. Абрамович вече живее в Истанбул, като започва сутринта си с посещение на кафене близо до Румели Хисар, покрай Босфора, след което се разхожда спокойно по крайбрежната алея.

 

По всичко личи, че скоро милиардерът ще направи свой дом истанбулския квартал Бебек. За сега той нае обширно имение край Босфора, на азиатския браг.

 

В изявление на пресслужбата на руския олигарх се отхвърлят твърденията, че Абрамович възнамерявал да купува турски спортен клуб. Той също не търсил да закупи жилище в Истанбул.

 

Състоянието на Абрамович е източник на голямо любопитство. След като беше подложен на многобройни санкции срещу Русия, богатството на руския милиардер се срина с удивителните 41,6% тази година. Въпреки това активите му все още се оценяват на приблизително 10,5 милиарда долара.

 

Широко известно е, че 56-годишният Абрамович притежава три гражданства – руско, израелско и португалско – което го прави вторият най-богат човек в Израел, 11 -ият най- богат в Русия и най-богатият човек в Португалия.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
2 коментара
Виталий

Виталий

24.12.2022 | 18:12

Ах този Ердаган

Отговори
1 0
Западняк

Западняк

24.12.2022 | 15:40

Марица, според заглавието ви той би трябвало да е бездомник, а се оказа че все още имал 10 милиарда. Евтин селски таблоид!

Отговори
4 4

Анкета

Кой да стане кмет на Пловдив, ако Здравко Димитров хвърли оставка?