Следвайте ни

Бо Джо оптимист: Ще процъфтим без сделка с ЕС

viber icon

Странен оптимизъм заля британския премиер. Джонсън заяви в неделя, че Великобритания "може да процъфтява мощно" без търговско споразумение с Европейския съюз след BREXIT. Той каза това ден, след като се съгласи да удължи прекъснатите преговори с Брюксел.

Джонсън, който прие удължаване на преговорите във видео разговор в събота с шефа на ЕС Урсула фон дер Лайен, заяви пред Би Би Си, че вярва, че трябва да се сключи сделка, преди Великобритания да напусне регулаторния режим на блока през 2021 г.

Но той предупреди, че ЕС трябва да разбере, че неговото правителство е "изключително сериозно, че трябва да контролира собствените си закони и собствените си разпоредби", включително политиката си в областта на рибарството.

Великобритания официално напусна блока през януари, но остава обвързана от повечето правила до края на годината при условията на развода си за BREXIT.

Настоящата 11-месечна фаза на преход беше предназначена да позволи на двете страни да се договорят за бъдещите си търговски отношения след близо пет десетилетия икономическа и политическа интеграция.

Девет планирани кръга от преговори обаче приключиха в петък, като двете страни заявиха, че остават значителни пречки пред споразумението, което доведе до намесата на Джонсън и Фон дер Лайен.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Да, да

Да, да

04.10.2020 | 22:14

Ще процъфтите и ще държите.

Отговори
0 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какви трябва да са следващите мерки срещу COVID-19 в Пловдив?