Блокираха българско семейство на Тенерифе заради коронавирус

Близо хиляда туристи, настанени в хотел в испанския град Адехе в южната част на о-в Тенерифе, са блокирани по нареждане на здравните власти, съобщава "Ел Паис". Сред тях има и българско семейство.

В хотела в испанския град Адехе, който е блокиран заради италианец с положителна проба за коронавирус, са настанени близо 1000 туристи. Те са помолени да се приберат по стаите. Забранено им е да излизат от хотела. Не са тествани все още, информира bTV. Няма и достатъчно маски за всички хора. 

„Стотици клиенти на хотела са под наблюдение по здравословни причини и степента на надзор ще бъде оценена през деня, но засега не говорим за карантина“, заяви говорителят Вероника Мартин, потвърждавайки, че италианският турист „е отседнал в хотел, докато е на почивка в Тенерифе“.

Извършва се санитарен контрол на хората, които може да са били в контакт със заболелия, който е третият потвърден случай на заразата в страната.

Хотелът разполага с 467 стаи, четири открити басейна, както и две джакузита.

Хотелите на Канарските острови са препълнени с гости, които са дошли за традиционните празници на карнавала през февруари.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Кои са най-важните проекти за Пловдив?

Към анкетата